Bespaart u al maximaal op de vaste lasten?

Veel van uw geld gaat op aan de vaste lasten. De rekeningen drukken geeft een structurele besparing, voordeel iedere maand opnieuw. En dit is mogelijk. Met besparingen zonder in te leveren aan luxe en comfort. Het is een kwestie van slim handelen, en hier wat tips om de vaste lasten te drukken.

De energierekening

Een terugkerende kostenpost is de energierekening. Over het algemeen wordt het betaald met maandelijkse voorschotten en dan de afrekening. Bij elkaar opgeteld is dat een flinke rekening ieder jaar opnieuw. Omdat we aan de vooravond staan van de energietransitie, zal in de toekomst die rekening eerder stijgen dan dalen. Maar door nu op energie te bezuinigen is er naast direct besparen ook voordeel in de toekomst. Bijvoorbeeld nu al een zonnepaneel op uw dak, dan wekt u zelf energie op. Dan heeft u voordeel voor nu en in de toekomst. Veel meer als een zonnepaneel kan u misschien niet doen. Een windmolen gaat niet in een woonwijk, want deze maakt teveel lawaai. Een windmolen om energie op te wekken gaat goed op een boerderij.

Nog meer besparingen

Heel efficiënt is de woning goed isoleren. Ondertussen hebben we alle warmtelekken goed in kaart en zijn alle materialen beproefd. Spouwmuurisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, en heel belangrijk goede isolatie van het dak, heeft zich bewezen. Toch komt het nog voor dat er nog ergens een ruitje enkel glas is. Dat vervangen voor dubbel glas of daar een voorzet raampje plaatsen doet veel. Er is ook veel te besparen door energiezuinige lampen te nemen. Vaak heeft de wasmachine een energiezuinig programma of een knop. Gebruik die altijd want het kan veel besparen. Spaar ook was op, het liefst tot u een volle trommel heeft. En voorkom ook op andere punten verspilling. Denk aan een lichtje laten branden in een ruimte waar niemand is, stand-by functies van apparatuur want beter is de stekker eruit, en tijdens het stoken ramen en buitendeuren gesloten houden.

Direct geld besparen

U kunt snel een hoop geld besparen op de gas licht rekening door over te stappen naar een andere energieleverancier. Op de website van overstappen kun je gemakkelijk energie vergelijken. Dit neemt echter maar enkele minuten in beslag, die meteen een positief effect hebben op de vaste lasten.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *