Brandweermateriaal kopen? Dit is waarom

Als je de vraag leest, vraag je jezelf wellicht af wat er bedoeld wordt met brandweermateriaal. En waarom jij dit nodig zou hebben. Gaat het hier om brandweerkleding? Een brandweerauto? Een ladder? Nee, helaas, zo spannend wordt het niet. Deze materialen heb je immers ook niet nodig, tenzij je zelf bij de brandweer werkt. Een van de dingen die je wel nodig kunt hebben, is het oefenmateriaal. Dit is wat er wordt bedoeld met brandweermateriaal kopen. Je kunt hierbij denken aan de meest uiteenlopende dingen, waarmee je de meest realistische oefeningen kunt simuleren. Dit is echter iets wat je goed voorbereid moet doen en niet zomaar doet. 

 

Hoe bereid je dit voor? 

In principe is het belangrijk dat je zelf een BHV-certificaat hebt of in ieder geval een BHV-er meeneemt in de voorbereiding. Er zijn namelijk veel aspecten waar je op moet letten bij een het simuleren van een brand en een correcte uitvoering, als ook een realistische situatie. Het is lastig om dat grijze gebied te vinden tussen paniek omdat men denkt dat er brand is en laconieke houdingen omdat men weet dat het een oefening is. Dit kun je voorkomen door eerst je medewerkers goed in te lichten over de gevaren van brand en de ernst te benadrukken, zodat zij het belang van de oefeningen ook inzien. 

 

Waar en wanneer? 

De eerste keer is het aan te raden om het op een rustig moment uit te voeren, dit zodat mensen een idee krijgen van hoe het moet, de noodroute kennen en de tijd en rust hebben om dit op een goede manier uit te kunnen voeren. Echter zie je vaak dat dit alleen maar om zulke momenten wordt gedaan, echter is het juist aan te raden om dit ook een keer op een hele drukke, hectische dag. Immers kiest brand de dag niet. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *