Waar moet een twijfelaar bed aan voldoen?

Niets is zo belangrijk als een goede nachtrust, en je wilt er natuurlijk alles aan doen om jezelf te verzekeren van een diepe slaap. Fijn slapen valt en staat bij een goed bed, een goed matras en natuurlijk een fijn hoofdkussen. Het kan lastig zijn om te bepalen wat voor bed je gaat kiezen, omdat er ten eerste veel modellen zijn en ten tweede veel verschillende afmetingen. Als je weinig ruimte hebt, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een twijfelaar bed. Het probleem met een twijfelaar is alleen dat het nogal vaag is wat zo’n bed precies is en waaraan een twijfelaar moet voldoen. Gelukkig is die onzekerheid vanaf nu verleden tijd, want we vertellen je precies waar een twijfelaar aan moet voldoen en geven je tips voor het kiezen van het juiste bed.

 

Hoe groot is een twijfelaar bed?

De makkelijkste manier om een twijfelaar bed te onderscheiden van andere bedden is het formaat. Simpel gezegd zit een twijfelaar tussen het formaat van een eenpersoonsbed en het formaat van een tweepersoonsbed in. Een eenpersoonsbed is meestal 90 x 200 cm en een tweepersoonsbed is minimaal 140 x 200 cm, maar kan ook groter zijn zoals 160 x 200 cm, 180 x 200 cm en zelfs 200 x 200 cm. Een twijfelaar bed zit daar dus precies tussenin. Het ideale formaat van een twijfelaar is dan ook 120 x 200 cm. Andere veel gekozen afmetingen zijn 100 x 200 cm en 140 x 200 cm.

 

Hoe ziet een twijfelaar bed eruit?

Wat betreft het uiterlijk heb je bij een twijfelaar net zoveel keuze als bij andere bedden. Je kunt kiezen voor een simpel ledikant in een neutrale kleur, maar ook voor een luxe design bed dat helemaal op jouw wensen is afgestemd. De keuze voor een bepaald bed wordt voornamelijk bepaald door jouw eigen smaak en je budget. Standaard ledikanten zijn natuurlijk een stuk goedkoper dan een bed dat speciaal voor jou is ontworpen. Toch hebben de duurdere designbedden veel voordelen. Allereerst kun je zo alles zelf bepalen en er zijn heel veel mogelijkheden. Zo zijn er een heleboel materialen waaruit je kunt kiezen, zoals verschillende soorten hout en stof. Bovendien bepaal je niet alleen het design van het bed zelf, maar ook van de nachtkastjes en eventueel van de bedlampjes. Op deze manier past je nieuwe bed perfect bij je eigen smaak en bij de inrichting van je slaapkamer.

 

Het juiste matras

Naast een fijn bed is een goed matras ook cruciaal voor een goede nachtrust. Ook wat betreft matrassen is er heel veel keuze. Allereerst moet je er natuurlijk voor zorgen dat je een matras koopt in de afmetingen van een twijfelaar, anders heb je er weinig aan. Vervolgens moet je voor jezelf beslissen van welk materiaal het matras van je twijfelaar gemaakt moet zijn. Veelgebruikte matrassoorten zijn matrassen met veren en matrassen van schuim. Om erachter te komen wat voor jou het fijnste ligt moet je vooral even gaan proefliggen. Trek comfortabele kleding aan, bezoek een mooie beddenzaak en probeer gewoon alle matrassen uit tot je voelt dat je super lekker en goed ondersteund ligt. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *