Checklist voor je nieuwe huisje

Een nieuw huis betekent ook nieuwe spullen en een hele nieuwe inrichting! Naast de gloednieuwe binnenkant van je stulpje, is er ook een onbekende buurt waar je aan moet wennen. Er is dus een hoop waar je op moet letten. Voor jezelf weet je vaak precies wat je nodig hebt. Een bank en een bed zijn bijvoorbeeld de eerste dingen waar je naar verlangt na een lange werkdag. Maar had je bijvoorbeeld ook al aan een kattenluik gedacht voor je huisdier? Dit kan zo’n klein dingetje zijn waar je misschien net te laat aan denkt bij het verhuizen.

Wat een mens nodig heeft

Een verhuizing kan enorm stressvol zijn. Je hebt ook het liefst dat alles in één keer mee verhuisd kan worden, zodat je nooit spullen mist en even heen en weer moet gaan voor alleen een paar handdoeken. Als het nou toch in een aantal keer moet gebeuren, zorg dan  dat alles voor de persoonlijke hygiëne in ieder geval aanwezig is op je nieuwe plek. Ook heb je het liefst een matras en een tafeltje als eerste binnen. Zo kan je op de eerste dag al fris, fruitig en uitgerust voor de dag komen. Je bent dan helemaal klaar om rest van de spullen gaan sjouwen.

Wat een dier nodig heeft

Bij het verhuizen van huisdieren komt nog meer kijken. Honden zullen ook hun bedje of kooi nodig hebben. Zeker voor het wennen aan een nieuwe omgeving zal dit hulpvol zijn. Ook moet er genoeg eten en speelgoed meegenomen worden. De hond zal niet zo veel meewerken aan het tillen en verplaatsen van meubels, maar moet zich toch zien te vermaken. Ook katten zullen zich tijdens die verhuisdagen enorm kunnen gaan vervelen. En in een nieuwe buurt wil je ze ook niet meteen los laten lopen. Bereid je dus goed voor met speelgoed en eten, voor de dieren maar natuurlijk ook de mensen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *