Waar je op moet letten bij het kopen van een kattenluik met chip

Aan de hand van een kattenluik kan jouw kat naar binnen en naar buiten wanneer hij dat wil. Een normaal kattenluik kent iedereen wel, maar je hebt ook een kattenluik met chip. Een kattenluik met chip kopen is erg handig wanneer je geen vreemde katten of ongedierte wilt in je huis. Maar hierbij moet je wel op een aantal punten letten. In deze tekst vertel ik je meer over waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een kattenluik chip.

Letten op kwaliteit

Bij het kopen van een kattenluik met chip moet je nooit voor de goedkoopste variant gaan. Goedkope merken kunnen namelijk onbetrouwbaar zijn. Meestal komen deze producten uit Aziatische webwinkels. Deze producten voldoen vaak niet aan de Europese richtlijnen. Hierdoor kan het product onveilig zijn om te gebruiken. Het product werkt bijvoorbeeld niet goed of er bestaat een kans dat inbrekers via het luik binnen kunnen komen. Dit is zeker niet bij alle kattenluiken met chip het geval. Een kwalitatief goed kattenluik met chip laat geen inbrekers binnen. Dit gebeurt alleen wanneer je een goedkoop of standaardmodel aanschaft. Ze kunnen bijvoorbeeld een haakje door het kattenluik steken en zo de klink of deurknop van binnenuit openmaken.

De afmetingen en de sluitingstijd

Het lijkt heel eenvoudig om een kattenluik met chip te kopen, maar dat is het niet. Je moet namelijk goed letten op de juiste afmeting. Als je een te klein luik koopt, past een grote kater hier niet doorheen. Een afmeting van 22 x 22 cm is in de meeste gevallen goed. Een kleiner luik kan je beter niet kopen, al helemaal niet wanneer je een grote kat hebt. Wanneer je kat bij het kattenluik komt gaat het luikje automatisch open. Na een tijdje vergrendelt het luikje weer zodat andere dieren niet naar binnen kunnen. Bij het kopen van een kattenluik moet je wel letten op de sluitingstijd van het luik. Anders kan een kat die vlak achter jouw kat loopt gewoon mee naar binnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *