De beste dicteersoftware voor 2020

Je kunt Google Home vertellen je lichten aan te doen of Siri vragen op te zoeken in welk jaar Die Hard werd uitgebracht maar wat kun je nog meer doen met je stem en een beetje technologie? Met de beste dicteersoftware kunt u memo’s, e-mails, toespraken en ander teksten opstellen met alleen uw stem. Sommige dicteer-apps bieden u ook de mogelijkheid om uw computer of mobiele apparaat ook met gesproken woorden te bedienen, zodat u apps kunt openen en op internet kunt navigeren wanneer u niet met uw vingers kunt of wilt.

Waarom dicteersoftware gebruiken?

Dicteer-apps hebben verschillende gebruikssituaties. Ze zijn bekend onder de toegankelijkheidsgemeenschap, omdat niet iedereen zijn vingers en handen volledig en handig gebruikt om te typen, een muis te bewegen of op een touchscreen te tikken. Ze zijn ook behoorlijk populair bij productiviteitsenthousiasten, want als je eenmaal vertrouwd bent met dicteren, is het meestal sneller dan typen. Dicteren maakt ook multitasking mogelijk. Je kunt schrijven terwijl je loopt, werkt,  kookt of zelfs borstvoeding geeft.

Sommige mensen vinden ook dat schrijven door het dicteren van hun interne redacteur het zwijgen oplegt. Je bent misschien eerder geneigd om al je gedachten eerst naar buiten te brengen en ze later te herzien, in plaats van ideeën te herzien terwijl je ze vormt.

Hier zijn meer details over de beste dicteer-apps en spraakherkenningstools, met een paar woorden over wat ze anders maakt om u te helpen kiezen.

Wat maakt een dicteersoftware geweldig?

In de afgelopen paar jaar is dicteersoftware gemakkelijker verkrijgbaar, gebruiksvriendelijker en veel goedkoper geworden. Ook wel spraak-naar-tekst-apps of spraakherkennings-apps genoemd, deze tools zetten uw gesproken woorden snel en nauwkeurig om op het scherm. Bij het zoeken naar de beste dicteer-apps hebben we zowel gratis als betaalde opties voor desktop- en mobiele apparaten getest, met aandacht voor nauwkeurigheid, gebruiksgemak en ondersteunde talen.

Sommige zijn zelfstandige softwareprogramma’s, terwijl andere functies zijn die in andere apps of besturingssystemen voorkomen. Neem bijvoorbeeld Google Docs Voice Typing. Het is een functie in Google Docs, in plaats van een zelfstandige app. Je kunt het gebruiken om in Google Documenten te schrijven en je tekst bewerken en opmaken.

De beste dicteersoftware

Als u uw toetsenbord of muis nooit meer wilt aanraken, is Dragon by Nuance de spraakherkenningssoftware voor u. Dit heette voorheen Dragon NaturallySpeaking. Met een verscheidenheid aan softwarepakketten en mobiele apps voor verschillende gebruikssituaties (Dragon Legal, Dragon Medical, Dragon Professional), kan Dragon gespecialiseerde woordenschat voor de industrie aan en het wordt geleverd met uitstekende functies, zoals de mogelijkheid om tekst te transcriberen van een audiobestand dat u upload. Dragon is een leider op het gebied van spraakherkenning, en als u zich inzet voor dicteren en handsfree computergebruik, is het de investering waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *