Voordelen van investeren in Ethereum

Sinds vorig jaar zijn er veel particulieren en bedrijven die investeren in Ethereum. De reden hiervoor? De waarde van de Bitcoin is inmiddels extreem hoog. Hierom gaan mensen op zoek naar een alternatief. Ethereum is een van deze alternatieven. Ben je benieuwd of dit alternatief iets voor jou is of denk je erover om Ethereum te kopen? Lees dan snel verder.

Wat is Ethereum eigenlijk?
Ethereum is net als de Bitcoin een blokchain platform met een eigen valuta. Het verschil is dat Ethereum veel meer gebruiksmogelijkheden heeft dan de Bitcoin. Het is namelijk niet alleen een betaalmiddel. Op het platform vind je smart contracts en dapps. Het betaalmiddel zelf wordt Ether genoemd.

Smart contracts en dapps, wat houdt dat in?

De smart contracts zijn contracten die zijn vastgelegd binnen de blockchain. Alles wat binnen de blockchain valt is betrouwbaar want het is niet te manipuleren. Hierdoor zal in de toekomst voor standaard afspraken geen notaris meer nodig zijn om zaken te controleren want deze kunnen niet langer gemanipuleerd worden. De derde partij wordt de blockchain.

De dapps zijn applicaties die gebouwd zijn op het platform. Iedereen kan een Dapp ontwikkelen. Zo heb je bijvoorbeeld Ethlance. Dit is een marktplaats voor diensten. Heb je iemand nodig die een logo voor je kan ontwerpen, of wil je een nieuwe website? Op dit platform is het mogelijk. Je kunt betalen met Ether.

Wat heb je er als investeerder aan?
Er zijn een aantal voordelen aan het investeren in Ethereum. Deze worden hieronder verder uitgelegd.

Alternatief
Zoals eerder genoemd gaan veel mensen op zoek naar een alternatief voor de Bitcoin. Hoe groter deze namelijk wordt, hoe groter het risico ook wordt om te investeren. Veel mensen vinden op dit moment een alternatief in ETH (afkorting van Ethereum).

Bekend
Na Bitcoin is ETH de meest bekende cryptovaluta. Dit geldt voor de hele wereld. Hierdoor zullen mensen sneller investeren in Ethereum. Doordat veel mensen er geld insteken, zal de waarde blijven toenemen. Dit is ook goed terug te zien in de cijfers. De waarde van Ethereum is over de afgelopen tijd al flink gestegen.

Gevarieerd

Eerder benoemden we al de andere mogelijkheden van Ethereum. Dit is ook een groot voordeel: het is niet alleen een currency, maar er zijn veel meer mogelijkheden. Dit maakt het platform gevarieerd en interessant voor meer verschillende mensen. Veel zien in de slimme contracten ook een grote toekomst.

Veilig
Er zijn veel goede plannen met Ethereum. Het netwerk wordt nog veiliger, toegankelijker en ook sneller. Ook willen ze in de toekomst overstappen naar Proof of Stake in plaats van Proof of Work. Bij Proof of WOrk krijgt degene die het meeste werk verricht om het probleem op te lossen de beloning. Dit werkt anders bij Proof of Stake. Hierbij geldt er geen beloning voor het creeëren van een block. Het gaat hier om degene met de grootste rijkdom die een nieuwe block mag aanmaken. Dit persoon ontvangt voor het verwerken van de transacties op de blokchain een vergoeding.

Er zitten dus zeker een aantal goede voordelen aan het investeren in ETH. Lees je goed in en zorg dat je zeker weet dat dit iets voor je is. Benieuwd naar de huidige waarde van de Ethereum? Klik hier voor de Ethereum koers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *