Hooggeëerd bezoek? Bespeel hun tongen en laat het achterste van de jouwe zien!

Waarmee we maar willen zeggen dat je geen half werk moet leveren. Boezem je gasten daarom het vertrouwen in dat je weet wat je doet.

 

Maar dat is toch ook gewoon zo? Jij weet toch als geen ander hoe je het gezellig moet maken? En hoe je iedereen behaagt die bij je over de drempel stapt? Appeltje eitje!

 

En heerlijke gerechten bereiden, daar ben jij ook een ster in. We hebben dus eigenlijk helemaal geen reden tot bezorgdheid.

 

Echter, de details. Die zijn natuurlijk het allerbelangrijkste. Hoe ga je daarmee om? Wat gebruik jij allemaal om de perfecte sfeer neer te zetten?

 

Nou worden er wel een heleboel vragen op je afgevuurd! Wij gaan proberen de antwoorden overzichtelijk te maken en je volop te inspireren.

Tafelkleed of placemats

‘t Zou maar al te gek zijn wanneer je bezoekers weglopen bij het zien en afkeuren van de bekleding op je dinertafel. Echter, je wilt toch wel enige consistentie creëren? Zorg er dan ook voor dat je tafel, het kleed en/of iedere afzonderlijke placemat op elkaar is afgestemd. Deze eenheid versterkt de sfeer en maakt het samenzijn op een zeer subtiele manier aangenamer. Bovendien zit je zelf ook veel lekkerder in je vel wanneer je zeker weet dat alles klopt.

Luchtjes

Natuurlijk zorgen jouw kookkunsten er al voor dat het verrukkelijk ruikt in jouw woning. Al voordat je bezoekers aan tafel mogen, is hun focus regelmatig richting keuken te vinden. Echter, wanneer je nog lang niet aan eten toe bent, wil je ook de reukorganen van je gasten bespelen. Gebruik daar een heerlijk huisparfum voor. Ook geurkaarsen of -branders kun je inzetten. Er zijn verschillende aroma’s verkrijgbaar, die je met groot gemak verwisselt. Zo laat je eenvoudig de geur gelden die past bij het moment, het seizoen of het gezelschap. En vele andere criteria die we nog niet hebben genoemd!

Kaarsen

Uiteraard vergeten we die ook niet. Wanneer het donker wordt en je het gevoel van saamhorigheid extra wilt vergroten, vertrouw je uiteraard op kaarsen. Zeker wanneer je de rest van je verlichting dimt, wordt het samenzijn pas écht intiem. Dit is dan ook de manier om je tafel te verlichten wanneer je een romantisch diner organiseert. Nu nog een leuk muziekje erbij en niets kan jullie avond nog verpesten. Eet smakelijk en geniet met volle teugen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *