De beste smart home systems voor een verbonden huis

Van een smart lamp en slimme thermostaten die zelf nadenken tot Bluetooth-deursloten, draadloze beveiligingscamera’s en allerlei sensoren, de technologie voor huisautomatisering van vandaag kan vreselijk geavanceerd klinken, terwijl het eigenlijk een rommelige mengelmoes van gadgets en apps is. Al deze spullen in je huis installeren is slechts het halve werk. Het soepel laten samenwerken met één gebruikersinterface kan iets heel anders zijn.

Hier is de essentiële uitrusting om u daar te krijgen, die we hebben onderverdeeld in twee categorieën: allround smart home systemen, die zijn ontworpen om een ​​breed scala aan smart home-producten te coördineren, en op beveiliging gerichte systemen, die zijn gebouwd rond sensoren en sirenes.

Houd er ook rekening mee dat sommige van onze keuzes starterkits zijn, bestaande uit een slimme thuishub en een handvol apparaten, terwijl andere slechts de hub zijn. U moet de gewenste componenten aan de laatste toevoegen door te kiezen uit producten die zijn gecertificeerd door de hubfabrikant.

Voor de breedte en diepte van ondersteunde smart home-producten vindt u geen smart home-systeem dat meer aankan dan Samsung SmartThings. De kern is een kleine doos die verbinding maakt met uw router (de derde generatie Hub biedt de mogelijkheid van draadloze connectiviteit, terwijl Samsung’s Connect Home een mesh-router integreert met een SmartThings Hub). Via de mobiele app van SmartThings begint u vervolgens met het toevoegen van uw verschillende apparaten via het eenvoudige maar intuïtieve besturingssysteem. Dit kunnen componenten zijn die Samsung rechtstreeks verkoopt, of u kunt kiezen uit een groot aantal producten van derden die compatibel zijn met “Works with SmartThings”.

Schijnbaar is elke grote categorie gedekt, inclusief de Amazon Echo en Google Home slimme luidsprekers, talloze slimme verlichtingsproducten (inclusief Philips en Sylvania-apparatuur), de Ring Video Doorbell en slimme deursloten. SmartThings kan ook worden geïntegreerd met uw slimme apparaten van Samsung. Als er een leemte is in de dekking van SmartThings, is er een gebrek aan ondersteuning voor Nest en August smart home-producten; anders is het moeilijk om een ​​markt te vinden waarin SmartThings niet speelt. Hoe graag we de derde generatie Samsung SmartThings Hub ook vinden, we raden een upgrade van de tweede generatie hub niet aan vanwege de pijn die zo’n migratie zal veroorzaken toebrengen aan de gebruiker.

Beste op beveiliging gerichte smart home-systeem

Het lang uitgestelde Ring Alarm-huisbeveiligingssysteem van Ring is eindelijk hier, en wauw, was het het wachten waard. Voor slechts €199,- krijg je een numeriek toetsenbord, een basisstation met een sirene, een bewegingssensor en een deur- / raamsensor. Het is een van de beste op beveiliging gerichte systemen die momenteel op de markt zijn, maar het heeft het potentieel om een ​​van de beste smart home-systemen te worden.

Dat komt omdat het systeem elk type radio heeft dat je zou willen in een smart home-systeem: Z-Wave Plus, Zigbee, LTE en Wi-Fi. Het werkt tegenwoordig met een paar producten van derden, waaronder een buitenboordsirene van Dome en een slimme rook- / koolmonoxidedetector van First Alert, maar dankzij de aanwezigheid van Z-Wave- en Zigbee-radio’s kan het vrijwel elk smart home-product ondersteunen op de markt. En Ring zegt dat het volledig van plan is dat pad te bewandelen (we zijn teleurgesteld in het feit dat we sinds de lancering in juli 2018 niets nieuws aan de voorkant hebben gehoord). De kers op de taart: u krijgt optionele professionele monitoring voor slechts €10 per maand, zonder langetermijncontract, en dat omvat onbeperkte cloudopslag voor videoclips van Ring’s videodeurbellen en beveiligingscamera’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *