Waarom een aankoopmakelaar inschakelen?

Wanneer je een huis gaat kopen is het ook goed om te bekijken waarom je een aankoopmakelaar zou kunnen inschakelen. Dit is namelijk iets anders dan een gewone makelaar waarbij je jouw bod op een huis uitbrengt. Doordat veel mensen niet weten wat de werkzaamheden zijn, kan het goed zijn om hier verder in te duiken. Je kunt jezelf namelijk veel kosten besparen wanneer je deze aankoopmakelaar in dienst neemt tijdens het vinden van jouw droomhuis. Onderstaande informatie geeft aan waarom een aankoopmakelaar inschakelen een goede keuze is.

Een aankoopmakelaar inschakelen voor een breder netwerk

Waarom je een aankoopmakelaar moet inschakelen begint al bij de belangrijkste factor: de juiste onderhandeling om een woning in jouw budget te kunnen vinden. Deze makelaar weet namelijk alle ins en outs over de huizenmarkt, waardoor je vaak ook nog huizen kunt bezoeken die nog niet op de website van de makelaar te vinden zijn. Dit komt door het brede netwerk van jouw aankoopmakelaar (bijvoorbeeld Easie by ERA vb&t makelaars), waardoor deze vaak meer te horen krijgt dan de huizen die je zelf ook al kunt gaan zoeken via de website.

Veel voordelen voor jouw budget

Een aankoopmakelaar van NVM helpt jou daarna bij de onderhandelingen met de verkoopmakelaar en de huizenbezitter. Doordat deze makelaar meer weet over de huizenmarkt dan jou kan het ook sneller verlopen dan wanneer je het zelf doet. Daarbij heb je vaak ook voordelen met jouw budget. Deze aankoopmakelaar kan vaak nog iets van de vraagprijs afhalen, waardoor je jezelf veel geld kan besparen. Wanneer hiermee geen succes wordt geboden, hoef je er ook niet voor te betalen. Pas wanneer het succes er is, hoef je alleen een bepaald percentage over het verschil in aankoopprijs te betalen.

Het is de prijs meer dan waard

Wanneer je een goede onderhandeling wilt, is het verstandig om een aankoopmakelaar in te schakelen. Deze aankoopmakelaar inschakelen verzekerd jou namelijk altijd van een goede prijs voor jouw nieuwe woning, terwijl je er niet veel geld op in hoeft te leveren. Daarnaast heb je altijd een streepje voor op mensen die deze makelaar niet ingeschakeld hebben. Je hebt daarom alleen maar voordelen, wat het de prijs meer dan waard is. Ontdek het daarom voor jezelf en vergeet daarbij ook nooit om advies te vragen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *