De gezondheidsapp maximaal benutten

Je kan het op een android-telefoon makkelijk downloaden en bij een iPhone staat hij er al standaard op, de gezondheidsapp. Maar wat moet je en kan je er eigenlijk mee? Het is een handige tool om op je gezondheid te letten en fit te blijven. En wij gaan je vertellen hoe je de app het beste kan gebruiken.

Hoe het werkt

De app verzamelt allerlei gegevens over hoeveel stappen je zet, hoeveel uur je slaapt en welke routes je loopt. Dit doet hij door gezondheidsgegevens die je handmatig invoert, gegevens van jouw iPhone, iPod Touch en Apple Watch en gegevens afkomstig van apps en bluetooth-apparaten te verzamelen. Al deze data wordt omgezet in een overzichtelijk dashboard en meerdere grafieken zodat jij weet hoe jouw gezondheid er voor staat.

De app beschikt over een Vandaag-scherm, die je in één keer informeert over je recente lichaamswaarden. Alle recente metingen krijg je te zien op dit dasboard waardoor je alle data van de verschillende gezondheids- en fitnessapps in één keer te zien krijgt. Handig als je het overzicht wilt behouden!

Gebruik de tools

Je kan het met de gezondheidsapp zo gek maken als je zelf wilt. Wil je weten hoeveel stappen je hebt gezet en hoelang je hebt geslapen? Of wil je weten wat je BMI is, je hartslag en hoeveel calorieën je verbrand als je 8 uur hebt geslapen? Het kan allemaal en je kan het helemaal zelf invullen. Als je echt het maximale er uit wilt halen is het handig om in bezit te zijn van een smartwatch. Deze horloge houdt alles bij wat je op een dag doet.

Wij snappen dat je geen zin hebt om een peperdure Apple Watch te kopen. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel alternatieven voor een leukere prijs. Je kan deze horloges koppelen via bluetooth zodat je alle data makkelijk naar de app kan sturen en toegang hebt tot alle gegevens.

Je hoeft je met de gezondheidsapp geen zorgen te maken om privacy. Alle data die je verzamelt wordt niet gedeeld met Apple. Wel wordt de gezondheid-data gesynchroniseerd met iCloud, als je dit niet wilt kan je een versleutelde backup maken in iTunes. Wil je je iPhone optimaal beschermen, kijk dan eens voor een hoesje, er is een groot aanbod iPhone hoesjes op internet te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *