De leukste plekken om te wonen in Nederland

Waar is het nou het leukst om te wonen? In het noorden of juist het zuiden, waar de huizen duurder zijn of juist waar het goedkoop is om te leven? Misschien ben je op zoek naar een nieuwe plek om je leven op te bouwen, misschien ben je gewoon nieuwsgierig. Wij hebben het in ieder geval voor je opgezocht wat de beste plekken zijn, of je nou een stadsmens bent of van het platteland houd.

Omvangrijk onderzoek

Het Elsevier weekblad heeft een enquête gehouden waar 6.500 Nederlanders mochten invullen wat zij belangrijk vinden in hun woonomgeving. Denk aan gewenste afstand tot winkels, zorginstellingen, scholen, veiligheid, bos en strand. Geld speelde geen rol in het onderzoek.

Gemeente Rozendaal in Gelderland blijkt de beste gemeente om te wonen. Tubbergen, Dalfsen en Dinkelland zijn de veiligste gemeentes. Chique dorpen als Rozendaal, Bloemendaal en Wassenaar scoren hoog dankzij de aanwezigheid van natuur en water. Amsterdam doet het door de meeste horeca en luxe winkels. Maastricht en Roermond scoren ook hoog op dit gebied.

Naar het noorden voor rust en natuur

Als je van rust, natuur en vriendelijkheid houdt moet je in het noorden zijn. De gemeenten Groningen, Friesland en Drenthe scoren hier het beste, ook de dorpse sfeer komt hier erg sterk naar boven. De huisprijzen zijn vaak goedkoper dan in de rest van Nederland en doordat de provincies dunbevolkt zijn is een grote tuin en een stuk land zeker mogelijk. Houd je van rust en ruimte? Dan is een huis in deze provincies iets voor jou!

Eens een stadsmens…

Het leven op het platteland is niet voor iedereen weggelegd. Weinig voorzieningen, iedereen kent iedereen en de niet-altijd-lekkere geuren van het platteland klinkt voor sommigen als een nachtmerrie. Als je van drukte, levendigheid en alles om de hoek hebben houd moet je volgens onderzoek in Amsterdam, Amersfoort of Haarlem zijn.

Van de grote steden staan Utrecht en Amsterdam bekend als fijne steden om te wonen. Het huuraanbod is ruim voldoende en nieuwe inwoners voelen zich snel welkom. Als je het iets kleiner wilt hebben kan je naar een middelgrote stad gaan zoals Hengelo, Den Bosch, Hilversum of Leiden. Deze steden scoren ook erg goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *