De nieuwe trend: Corona merchandise

Je leest het goed. De corona merchandise bestaat echt en het is een enorme trend voor veel bedrijven. Zoals je op social media en op het nieuws hebt gezien lijkt het alsof de wereld even stilstaat. We kunnen met zijn allen nergens heen. Het is nog maar de vraag of we op vakantie kunnen over een aantal maanden en of we nog een keer in quarantaine gaan eind dit jaar. Alle feestjes voor de zomer 2020 zijn afgelast, we kunnen niet gezellig met vrienden en familie een hapje eten buiten de deur en het voornamelijk thuis zitten en afwachten. Veel bedrijven zijn geraakt en ervaren veel problemen. Een aantal zijn helaas ook failliet verklaard. Toch proberen bedrijven op een creatieve manier onder de aandacht te blijven bij hun doelgroep. We hebben geluk dat we via het internet toch een warm gevoel kunnen overbrengen naar elkaar.

Online verkoop

Het aanbod corona t shirts is inmiddels enorm. Niet alleen t shirts, maar ook hesjes, sweaters met teksten, petten en plaatjes die met corona te maken hebben worden verkocht. Ook worden er massaal memes gedeeld die te maken hebben met corona, het thuis zitten en niks doen. Er worden door verschillende bedrijven allerlei grappige teksten verzonnen en deze worden massaal gedeeld op social media. Zo proberen bedrijven toch het hoofd boven water te houden.

Wees creatief!

Ben je zelf ondernemer en ervaar je veel problemen door de crisis? Zoek creatieve manieren om toch bezig te kunnen zijn. Heb je een restaurant en kun je door corona bijna niks verkopen? Verzin een manier toch iets te kunnen verkopen door middel van bijvoorbeeld bezorgen of ophalen. De quote ‘Support your locals’ wordt ook veel gedeeld op social media platformen. Ook kun je je gasten bedanken door een kleinigheidje mee te geven bij iedere bestelling. Denk aan zelf een t shirt bedrukken die je kunt meegeven of die je werknemers kunnen dragen om herkent te worden.

Goede doel

In deze tijd wordt het ook erg gewaardeerd samen te werken met goede doelen die het nu moeilijk hebben en ook hulp kunnen gebruiken. Kijk in jouw regio naar verschillende goede doelen en zoek samen naar een manier hoe je geld kunt inzamelen en tegelijkertijd je bedrijf draaiende te houden. Probeer op social media zo actief mogelijk te blijven en veel te delen over de samenwerking. Je kunt samen acties verzinnen of samen een corona merchandise collectie uitbrengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *