Schoudertassen: functioneel of fashionstatement?

Het mooie weer komt eraan en de schoudertassen zijn weer helemaal in de mode. Maar hoe weet jij nou welke schouder tas het beste is voor jou? Kies je ze puur uit op alleen het uiterlijk of ben je iets meer van de functionaliteit van de tassen?

Aan het einde van dit artikel weet je welke functionaliteit van schoudertassen handig zijn om te hebben.

Schoudertassen zijn tassen die je hangt om je schouder, logisch. Maar waar de tassen vroeger veel werden gekozen vanwege hun esthetische eigenschappen, zie je nou een verschuiving naar functionele eigenschappen. Kortom: mensen willen een tas die handig is – en natuurlijk die er mooi uitziet.

De belangrijkste functionele eigenschappen waarvoor wordt gekozen, zijn:

  • De breedte van de schouderband;
  • Het aantal vakken dat de tas heeft;
  • En of dat de tas wel of geen rits heeft.

De breedte van de schouderband

Schoudertassen rusten op je schouder middels een schouderband. Deze band zorgt voor comfort, maar ook voor de stevigheid van de tas. De gouden regel voor de breedte van je schouderband is voor elke kilo die je hebt, is 1 cm in breedte nodig, beginnend bij 1,5 cm.

Als je een tas van 10 kilo draagt, dan zou de breedte van je schouderband dan 11,5 cm moeten zijn. Dit is natuurlijk niet altijd het geval, maar het is een handige rekenmethode.

Een zware tas met een dunne band zorgt voor een oncomfortabele situatie. De kans is groot dat je na een lange wandeling last hebt van je schouders of in sommige gevallen zelfs schuurwonden.

Het aantal vakken van een schoudertas

Een schoudertas heeft verschillende manieren om de inhoud te verdelen. Wederom; logisch. De ene tas heeft slechts één grote ruimte waar alles in past en de andere tas heeft meerdere compartimenten, zodat je de inhoud duidelijk kan sorteren en organiseren.

Er is een duidelijke verschuiving merkbaar waarin tassen steeds meer ingedeeld worden in compartimenten. De reden hiervoor is dat het een stuk overzichtelijker is. De tijd van eeuwen je tas doorzoeken om je lippenstift te vinden, wordt hierdoor verleden tijd.

Als je een kleine schoudertas hebt, dan is het hoogst waarschijnlijk minder nodig. Maar zodra je een ruime tas hebt, zul je blij zijn met de indeling.

Een schoudertas met of zonder rits

Een rits is een handige toevoeging voor alles dat opgeborgen dient te worden. Denk bijvoorbeeld aan een jas: door de rits kan je je lichaam goed beschermen van de kou. En met een rits kan je jouw waardevolle spullen beschermen van de regen, maar ook van zakkenrollers.

Het is een fijn gevoel om er zeker van te zijn dat je met een geruste gedachte rond kan lopen en dat je waardevolle inhoud beschermd is.

Als je de drie bovenstaande functionele eigenschappen combineert, heb je een ongelofelijk praktische tas. En het mooiste is dat praktisch niet betekent dat de tas onder hoeft te doen in uitstraling. Absoluut niet. Dus de volgende keer dat jij op zoek gaat naar een schoudertas weet je wat je te doen staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *