De vele voordelen van geneeskrachtige kruiden

Het wordt steeds populairder om niet direct naar geneesmiddelen te grijpen bij klachten, maar om ook eens te kijken naar de werking van geneeskrachtige kruiden. Zo zijn er heel veel kruiden die enorme positieve effecten kunnen hebben op je gezondheid. In dit artikel vertellen we je meer over de vele voordelen van geneeskrachtige kruiden.

Resistente bacteriën

Door veelvuldig medicijngebruik worden we steeds meer geconfronteerd met resistente bacteriën. Bacteriën hebben zichzelf dan beschermd tegen het antibioticum. Dit komt doordat de gevoelige bacteriën wel zijn bestreden door antibiotica maar hierdoor is ook ruimte ontstaan voor resistente bacteriën om zich te vermenigvuldigen. Doordat antibiotica dus te vaak gebruikt is worden bepaalde bacteriën hier ongevoelig voor.

Betere gezondheid

Als kruiden binnen een holistische context worden gebruikt, kunnen ze een krachtige bondgenoot zijn voor een betere gezondheid. Het grote voordeel is dat kruiden het onderliggende probleem aanpakken. Het doel van veel kruidentradities is om naar gezondheid toe te werken door evenwicht te creëren waar disharmonie heerst. Er bestaan vele kruiden die heilzame eigenschappen hebben. Zo heb je onder andere kurkuma, Tandkrijt, St Janskruid, Curcumine en nog veel meer. Wil je kurkuma kopen? Of op zoek naar andere kruiden met een geneeskrachtige werking? Kijk dan eens bij de Kurkuma Specialist.

Kruiden bevatten antioxidanten

Kruiden en specerijen bevatten veel antioxidanten die belangrijk zijn om schade toegebracht aan het lichaam te bestrijden zoals stress. Oxidatieve stress is in verband gebracht met leverproblemen, artritis en huidveroudering.

Kruiden zijn antibacterieel

Sommige natuurlijke kruiden en specerijen bieden een krachtige afweer tegen bacteriën. Omdat planten al duizenden jaren veranderen en evolueren met bacteriën, hebben ze een zeer complex systeem dat het voor bacteriën moeilijker wordt om zich hieraan aan te passen en dus hier resistent tegen te raken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *