De voordelen van een Chromebook

Wanneer je een nieuwe laptop wilt aanschaffen, heb je de keuze uit verschillende soorten en een groot aanbod. De verschillende soorten hebben ieder hun eigen voordelen. De voordelen van een Chromebook zijn duidelijk en erg specifiek. In deze blog lees je wat deze voordelen precies inhouden.

De snelheid

Er is niks zo vervelend als een laptop die er lang over doet om op te starten of om een programma te openen. Daar heb je met een Chromebook geen last van. Chromebooks werken met het besturingssysteem Chrome OS. Met dat systeem voer je jouw taken vooral online uit. Zo werk je veelal vanuit een internetbrowser en dat maakt het besturingssysteem erg licht. Dat zorgt er vervolgens voor dat het apparaat erg snel werkt. Daardoor is een Chromebook binnen enkele seconden opgestart.

Eenvoudig gebruiken en meenemen

Het besturingssysteem Chrome OS is erg basic. Het heeft bijvoorbeeld geen onnodige knoppen en instellingen. Dat maakt het systeem erg gemakkelijk in gebruik. Daarnaast neem je deze laptops ook gemakkelijk mee, doordat ze weinig wegen. Ben je voor je werk of studie veel onderweg? Dan is een Chromebook erg prettig! Als laatste werkt een Chromebook erg prettig, doordat hij weinig lawaai maakt. Veel laptops kunnen hun warmte moeilijk kwijt, waardoor de ventilator veel geluid maakt. Chromebooks maken gebruik van passieve koeling, waardoor het geen ventilator nodig heeft en dus geen lawaai maakt.

De prijs

Een simpel besturingssysteem en het feit dat jouw werkzaamheden vooral op internet plaatsvinden, zorgen ervoor dat Chromebooks geen dure onderdelen hebben. Daardoor zijn deze apparaten ook goedkoper in de aanschaf. Gebruik je jouw laptop dus enkel voor browsen en tekstverwerking? Dan is het niet nodig om een dure en uitgebreide laptop te kopen. Met een Chromebook kan je daardoor veel geld besparen.

De accuduur

Naast een trage laptop, is de accuduur een groot frustratiepunt met betrekking tot laptops. Veel laptops hebben namelijk een korte accuduur of een lange accuduur die binnen enkele maanden al minder wordt. Ook daar heb je bij een Chromebook geen last van, doordat deze apparaten geen dure onderdelen hebben die veel stroom gebruiken. Zoals gezegd is Chrome OS ook een erg licht besturingssysteem. Dat zorgt er samen voor dat het weinig stroom verbruikt en dus een lange accuduur heeft.

Minder kans op virussen

Als laatste zijn virussen een vervelend probleem die soms bij laptops of computers komen kijken. Echter, bij alle virussen richten zich op Windows en weten geen raad met Chrome OS. Bovendien zorgt het feit dat je vooral online werkt voor een kleine kans om virussen binnen te halen. Daardoor ben je met het gebruik van een Chromebook veel veiliger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *