Welke koelkast past het beste bij mijn keuken

Net als alle andere keukenapparatuur zijn er ook koelkasten in alle soorten en maten. Hierdoor kan het lastig zijn om de juiste koelkast te kopen. Om je een beetje te helpen tijdens het aankoopproces hebben we een aantal belangrijke aandachtspunten op een rijtje gezet.

De keuze van het model koelkast hangt helemaal af van hoe uw keuken is ingericht of hoe de nieuwe keuken eruit komt te zien. Is er bijvoorbeeld ruimte voor een inbouwkoelkast of is de keuken geschikt voor een vrijstaande koelkast? Het is belangrijk om eerst uit te zoeken welke maat koelkast je nodig hebt, dan kun je kijken welk model het beste past in jouw keuken.

Vrijstaande koelkast

De vrijstaande koelkast wordt steeds populairder in de keuken. De koelkast hoeft niet langer meer achter een paneel verborgen te worden. Deze koelkasten zijn er in alle soorten, maten, kleuren en uitvoeringen. Een populaire optie is de Side by Side koelkast, ook wel de Amerikaanse koelkast genoemd.

Inbouwkoelkasten

De meest populaire koelkast en vriezer is de variant die in de keuken kan worden ingebouwd en niet zichtbaar is door een keukenpaneel. Deze optie is ook verkrijgbaar in verschillende soorten en maten.

Door-in-door koelkast

Door-in-door koelkasten zijn redelijk nieuw en hebben een deurtje in de voordeur. Dit maakt het gemakkelijk om de voedingsmiddelen die u het meest gebruikt te pakken zonder de hele koelkast te hoeven openen. Dit bespaart u energie.

Onderbouw koelkast

Een onderbouw koelkast plaats je onder het aanrecht. Deze kleine koelkasten zijn eenvoudig te plaatsen en hebben vaak een vriezer. Daarnaast nemen ze niet te veel ruimte in en zijn ze dus goed geschikt voor kleine keukens.

Als je hebt besloten welk model geschikt is voor jouw keuken, is het handig om op het energielabel te letten. Het meest effectieve energielabel is A +++, maar koelkasten met een energie-efficiëntieklasse lager dan A zijn niet meer verkrijgbaar. Met een zuinige koelkast bespaar je al snel tientallen euro’s per jaar.

Denk ook goed na over waar de koelkast komt te staan ​​en hoeveel geluid hij maakt. Je wilt natuurlijk niet dat de koelkast de tv overstemd of je nachtrust verstoort!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *