Een brief voor wie je lief is

Het is vaak niet vanzelfsprekend om met dierbaren in gesprek te gaan over de laatste levensfase. Wel is het heel waardevol als naasten weten hoe je daarover denkt. Dat ze weten wat je nog graag wil doen. Hoe je wil leven tot aan je overlijden. En wat je wil betekenen voor de mensen om je heen. Als je nog niet aan praten toe bent kun je natuurlijk ook eerst een persoonlijke brief schrijven om naasten te laten weten wat je belangrijk vindt in de laatste levensfase.

Praten op papier

Om mensen op weg te helpen staat op ikwilmetjepraten.nu een voorbeeldbrief en checklist.

Je kunt deze downloaden en invullen. Maar bepaal je liever zelf de opzet van de brief, dan heb je misschien iets aan de checklist met onderwerpen.

Je kunt de brief versturen aan je naasten, maar je kunt deze natuurlijk ook persoonlijk overhandigen met een uitnodiging om er verder over te praten. De kans is groot dat de ander jouw uitnodiging aanneemt. Want 80% van de Nederlanders is graag op de hoogte van de wensen van hun dierbaren.

‘Ik heb een brief geschreven en deze met mijn man en kinderen besproken. Ik heb de informatie in de brief wel gebruikt, maar het gesprek was uitgebreider. De brief hielp mij met ordenen: om het uit mijn lijf te schrijven en daarna om het woorden te geven in het gesprek met mijn gezin.‘

Dit artikel wordt je aangeboden door ikwilmetjepraten.nu, een initiatief van de coalitie Van Betekenis tot het Einde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *