Finland naar je eethoek halen? Puik plan!

En dan hebben we het niet over de Finse keuken. Hoewel daar ook niks mis mee is; daarvoor zul je andere artikelen moeten opsnorren. Geen recepten hier! Wel design servies.

Pardon? Design? Wat heeft dat nou met eten te maken? Tja, alles. Want net als je woonkamer is je eethoek toch ook een ruimte die je gezellig wilt inrichten? Sterker nog, met sommige van de verbluffende series van Iittala waar we het over gaan hebben, hoef je je niet eens tot de eethoek te beperken. Je kunt ze zo’n beetje overal kwijt waar ze in het zicht staan.

Maar wat is Iittala dan precies? Fijn dat je ‘t vraagt.

Al sinds 1881 is dit populaire Finse merk niet meer weg te denken uit de moderne wereld van servies en design. Want naast schitterend eborden, bekers, koppen en schalen behoren ook decoraties zonder verdere functie tot het brede aanbod van deze vooraanstaande fabrikant.

Om je een beetje kennis te laten maken met Iittala, hebben we enkele populaire reeksen voor je uitgelicht.

Iittala Origo

Ook al is Iittala een Fins merk, de Origo schotels, koppen, schalen en borden komen uit de koker van Alfredo Häberli, een Zwitser van origine. Het is bovendien direct te herkennen aan de typische regenboog kleuren. Hij was direct verkocht toen hij dit natuurfenomeen vanuit een vliegtuig aanschouwde. En nu mag je daarvan genieten wanneer je maar het magnifieke Origo servies uit de kast plukt! Gelukkig kun je ook nog eens kiezen uit diverse kleurenschema’s. Zo vind je altijd de perfecte samenstelling voor jouw eettafel, voor iedere gelegenheid en elk seizoen.

Iittala Kastehelmi

Ook voor oogstrelend glaswerk moet je bij Iittala zijn. Zo is de Kastehelmi reeks een hoogstandje dankzij het herkenbare doch zeker niet alledaagse ontwerp. Alle serviesonderdelen, van glazen tot taartplateaus, zijn voorzien van hetzelfde bijzondere reliëf dat doet denken aan dauwdruppels. Da’s trouwens niet geheel toevallig, aangezien dat de vertaling van het Finse woord Kastehelmi is. Daar komt nog bij dat verschillende glazen bekers en sfeerlichtjes in uiteenlopende kleuren verkrijgbaar zijn. Dus heb je al een basis verzameling aan kleurrijk glasservies, dan vind je hier de ultieme aanvulling!

Iittala Birds by Toikka

Dan naar iets heel anders. Glas is, naast een transparante laag die ons van de buitenwereld scheidt, een belangrijk bestanddeel in vele serviezen. Maar glas mag ook wel eens gewoon… glas zijn. Mooi wezen. Dit recht is absoluut verdiend, zeker wanneer je naar de prachtige Birds by Toikka variaties kijkt! Ieder ontwerp is gebaseerd op een bestaande vogel en voorzien van een heel eigen reliëf en kleurenschema. Kis er ééntje uit of doe je uiterste best om de gehele verzameling compleet te krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *