Geld lenen in coronatijd: werkwijze, voordelen & nadelen

Als je voor je bedrijf of voor persoonlijke doeleinden geld wilt lenen in deze coronatijd, ben je zeker niet de enige. Veel mensen kampen op dit moment met een tekort aan direct kapitaal, terwijl ze wel willen investeren of tijdelijk extra geld nodig hebben om de vaste lasten te betalen. Mensen die geen last hebben van de huidige coronacrisis hebben vaak extra tijd als motief om aan het verbouwen te slaan. En daarvoor is uiteraard geld nodig. Hoe gaat geld lenen in zijn werk in deze coronatijden? En welke voordelen en nadelen heeft het lenen van geld in deze tijd? In dit artikel lees je het antwoord op deze belangrijke vragen.

Vergelijk leningen in coronatijd 

In deze tijden van corona zijn er diverse banken die de rentepercentages voor leningen iets verlaagd hebben, om ondernemers en mensen met financiële problemen tegemoet te komen. Ook zijn er bancaire en financiële instellingen die om deze reden bedrijfseigenaren en woningbezitters extra tijd en ruimte geven om hypotheken en leningen af te lossen. Wil je dus een lening gaan afsluiten op korte termijn, vraag dan bij de financieel adviseur goed na welke regelingen er mogelijk zijn bij de betreffende bank of financier. Het is namelijk slim om de ruimte die je krijgt om veiliger geld te lenen, ook daadwerkelijk te benutten. Daarnaast zijn er ook veel vergelijkingssites of aanbieders waar je een lening berekening kunt maken.

Andere voorwaarden & het rentetarief

Twee andere zaken om goed in het vizier te houden bij het aangaan van een zakelijke of particuliere lening, zijn aanvullende voorwaarden en uiteraard het rentetarief. Kijk bijvoorbeeld goed naar boeteregelingen, de aflossingstermijn en de periode waarin de lening terugbetaald moet worden. Via een objectieve online vergelijkingssite kun je dit soort voorwaarden snel met elkaar vergelijken en zo de voor jou meest gunstige keuze maken. Verder is het rentetarief dat je betaalt over je lening natuurlijk interessant. De rente zegt niet alles, maar bepaalt wel grotendeels hoeveel extra je voor geleend geld moet inleggen. 

Belangrijke voordelen van geld lenen in coronatijd

Wil je je bedrijf vanwege corona ene nieuwe richting in sturen of tijdelijk een kapitaal vrijmaken om je bedrijf door deze moeilijke tijd te loodsen? Dan is een lening aangaan een groot voordeel. Geld lenen in deze tijd kan jouw bedrijf behoeden voor een faillissement, als je het lenen doordacht en verstandig aanpakt. Ook kan een lening verlichting bieden om je hypotheek door te kunnen betalen. Ander voordelen van geld lenen in deze tijd zijn de historische lage rentetarieven, het grote aanbod aan financiële aanbieders met elk hun eigen interessante regelingen en het gemak waarmee je tegenwoordig online voordelig een zakelijke of particuliere lening kunt afsluiten. Als de lening wordt goedgekeurd, beschik je al cliënt vaak al binnen enkele dagen over het benodigde geld.

Nadelen van geld lenen

Natuurlijk heeft het lenen van geld ook een aantal nadelen. Zo zadel je jezelf op met een financiële verplichting op langere termijn. Mocht je bedrijf toch niet vlot trekken, dan kun je jezelf door de afgesloten lenig verder in de penarie werken dan je al zat. Denk dus goed na over het risico dat je loopt met het afsluiten van een zakelijke of persoonlijke lening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *