Hoe kan ik er representatief uitzien?

Er representatief uitzien is iets waar in de businesswereld erg veel waarde aan wordt gehecht. Veel eerste indrukken worden namelijk bepaald door welke uitstraling iemand geeft. Met de volgende adviezen zal jij er representatief uitzien en een goede eerste indruk achter laten.  

Nette kleding 

Waar het eerst gebruikelijk was om strak in pak op het kantoor aan te komen, draait het tegenwoordig allemaal om business casual. Dit is een look waarbij je nog steeds een formele uitstraling hebt, maar waarbij de outfit persoonlijk mag maken door het te combineren met kledingstukken die meer casual zijn. Draag bijvoorbeeld een effen donkerblauwe spijkerbroek met suède chukka boots en een wit overhemd met een grijs geruite colbert. Een stropdas mag je weglaten en het bovenste knoopje mag open. Zo heb je een nette, representatieve look gecreëerd waarin je wel jezelf kan uiten. Doordat er meer vrije keuze is in de kleding kan je jezelf in het bedrijfsleven differentiëren van anderen.  

Business tas 

Een rugtas, een weekendtas, een gymtas, een plastic tas of zelfs helemaal geen tas zijn absoluut geen goede manieren waarop je spullen mee naar het kantoor kan nemen. Ga voor een nette business tas. Deze tassen geven een georganiseerde uitstraling omdat ze zo smal zijn. Kies er zeker een business tas van echt leer. Dit is het chicste materiaal en het zal, in tegenstelling tot kunstmatige materialen, na jarenlang trouwe dienst te doen, steeds mooier worden. 

Open houding 

Er representatief uitzien gaat niet alleen over de kleding die je draagt en de tas die je bij je hebt. Het gaat ook over de houding die je hebt. Neem een open houding aan. Hierdoor zal je overkomen als zelfverzekerd en sociaal. Dit geeft een goede eerste indruk. Laat je schouders en hoofd dus niet hangen. Ga rechtop zitten, hef je hoofd en laat je lach zien! Hiermee zal jij representatief overkomen en een goede eerste indruk maken.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *