Voorkom een wasmachine nachtmerrie

Voorkom een wasmachine nachtmerrie

Je zit hard thuis te werken wanneer je ineens naar de wc moet. Je loopt richting de badkamer en ineens zie je een waterval onder de badkamerdeur vandaan komen. Je snelt naar de deur en opent deze. Tot je schrik zie je dat je wasmachine die je vanochtend aan hebt gezet compleet aan het overstromen en lekken is. Klinkt als een nachtmerrie toch? Gelukkig zijn er dingen die je kunt doen om je wasmachine te onderhouden en dit te voorkomen!

Aankoop

De eerste stap is eigenlijk om meteen een goede wasmachine te kopen. Een wasmachine die groot genoeg is om overladen te voorkomen, een wasmachine van een goed merk of van een goede winkel met garantie, zoals Eldi.be bijvoorbeeld. Daar krijg je standaard vijf jaar garantie op je apparaten. Let hier dus zeker op als de nachtmerrie ooit uit komt!

Onderhoud

Als je al een wasmachine hebt, of dit nou een goede of een slechte is, zijn er gelukkig dingen die je kunt doen om de levensduur van je wasvriend te verlengen. Een van de belangrijkste noemde ik hierboven al even. Het overbeladen van de machine is heel slecht voor de schokbrekers en de lagers. Deze kunnen breken van een overvolle trommel. Hoe verleidelijk het ook is om toch die kwart wasmand er nog even bij te proppen en wat water te besparen, het is het niet waard.

Het volgende belangrijke onderdeel is de schoonmaak van de machine. Misschien denk je -zoals ik dat ook deed- dat een wasmachine vanzelf schoon blijft. Hij staat immers de hele tijd vol met sop. Maar dat klopt dus niet. Er kan overal vuil in blijven zitten en daarom is het belangrijk om regelmatig een kookwas te draaien. Hoge temperatuur, ongeveer 90 graden, met twee vaatwasblokjes. De laatste schoonmaak tip gaat vooral dat lekken in de nachtmerrie voorkomen. Maak de deurrubbers regelmatig schoon met een lauw sopje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *