Het kiezen van de juiste autoverzekering

Je hebt hard gewerkt en heel lang gespaard, eindelijk is het tijd om een (nieuwe) auto aan te schaffen. Je moet wel op de hoogte zijn van wat je in huis haalt. Vooral bij auto’s kunnen de vaste lasten ontzettend verschillen. De ene auto slurpt benzine alsof het water is en de ander kan wat betreft verzekering of wegenbelasting een flinke duit kosten. Deze blog gaat over de dingen waar je op moet letten als je een auto gaat kopen. Want een auto is leuk, maar kost geld en het kan ook heel veel geld kosten!

De motorinhoud

Je hebt natuurlijk al een aantal modellen op het oog. Misschien wel de Volkswagen Polo of een Opel Corsa. Het is dan wel belangrijk dat er gekeken wordt naar de motorinhoud. Een Opel Corsa heeft vaak een motorinhoud van 1.2 of 1.4 liter. Als er gekeken wordt naar wegenbelasting is een 1.2 liter motor vaak wel goedkoper dan een 1.4l omdat deze minder belastend is voor het milieu. Een Volkswagen Polo heeft vaak een 1.4 of 1.6 liter motor. Hetzelfde geldt voor deze auto. Hoe meer de inhoud van de motor is hoe duurder het zal zijn. Verzekeraars houden hier ook rekening mee!

Het vergelijken van autoverzekeringen

Bij het kopen van een auto is het belangrijk dat er verschillende verzekeraars met elkaar worden vergeleken. Dat is belangrijk voor de prijs, maar ook onder welke voorwaarden je auto wordt verzekerd. Dat verschilt dan ook per verzekeraar! Gelukkig zijn er handige tools het leven in geroepen om dit onderdeel gemakkelijker te maken voor de consument. Met behulp van een vergelijkingstool zie je met één klik van de muis hoeveel het kost om je auto te verzekeren. Je krijgt dan WA tot Allrisk dekking te zien.

Als je dus op zoek bent naar een autoverzekering met goede voorwaarden voor een acceptabele prijs is het slim om zulke vergelijkingstools te consulteren. Het kan een hele hoop geld kosten per maand als je de juiste verzekeraar hebt gevonden! Ben geen dief van je eigen portemonnee en ga vergelijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *