Het leukste speelgoed voor kinderen

Als er een baby wordt geboren moet er met van alles rekeningen worden gehouden. Er moeten allerlei voorzorgsmaatregelen getroffen worden. Zoals een hekje op de trap, een extra wiegje voor bij opa en oma maar er moet ook speelgoed worden gekocht dat veilig is voor kleine kinderen. Het laatste is iets waar tegenwoordig steeds meer aandacht aan wordt besteed. Je kan kleine kinderen natuurlijk niet met alledaags speelgoed laten spelen. Er is kans op verstikking en baby’s zijn vaak extra vatbaar voor de stoffen die in speelgoed verscholen zitten.

Naast dat het speelgoed veilig moet zijn voor kleine kinderen, is het ook belangrijk dat het speelgoed bijdraagt aan de opvoeding. Het speelgoed moet leuk genoeg zijn zodat het kindje er uit zich zelf mee gaat spelen. Iedereen is anders dus het type speelgoed kan dan ook verschillen per kindje.

Hoe draagt het speelgoed bij aan de opvoeding van kinderen?

Het belangrijkste is dat het kind het speelgoed leuk vindt. Alleen dan kan een kind zich beter ontwikkelen met speelgoed. Er zitten veel verschillende (mogelijke) elementen die er voor kunnen zorgen dat een kind een les trekt uit het gebruik van het speelgoed. Hieronder een aantal voorbeelden waaruit een kind (onbewust) toch dingen van kan leren.

  • Ziet er speelgoed er mooi uit? (mooie kleuren etc.)
  • Bevat het speelgoed verassende elementen?
  • Is het gemakkelijk om er mee te spelen?
  • Is het kind er snel op uit gekeken?
  • Biedt het speelgoed een uitdaging aan het kind?
  • Komen er emoties bij kijken tijdens het spelen?
  • Geeft het een gevoel van rust en ontspanning?

Dit zijn allemaal potentiele kenmerken van speelgoed waarbij een kind onbewust iets kan leren. Alle reacties van een kind betekenen dat er vooraf iets geleerd is. Het is dus belangrijk dat het kind actief bezig is met speelgoed! Op die manieren leren ze omgaan met verschillende emoties en nog veel meer!

Grimms speelgoed

Grimms speelgoed is een goed voorbeeld van speelgoed voor kinderen dat veel van bovenstaande elementen bevat. Het speelgoed is dan ook speciaal hiervoor ontworpen en is daarbij ook nog 100% veilig. Een goed voorbeeld daar van is Grimms regenboog. De regenboog komt in ontzettend veel verschillende vormen en kleurencombinaties. Kinderen vinden daarom altijd wel een manier om met de regenboog te kunnen spelen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *