Hoe kun je omgaan met depressie op een natuurlijke wijze?

Mensen die te kampen hebben met depressie, hebben vaak te maken met chemische onevenwichtigheden die het moeilijk maken om positieve stemmingen te bestendigen. Er zijn verschillende manieren om te leren gaan met chemische onbalans en depressieve gedachten, en deze te transformeren tot veerkrachtige stemmingen. In dit artikel leggen we je uit wat depressie precies is, waarom je farmaceutische antidepressiva beter links zou moeten laten liggen, en hoe Bachbloesemtherapie je op een natuurlijke, holistische wijze kan helpen. 

Wat is depressie precies?

Depressie wordt geclassificeerd als een stemmingsstoornis en kan zo ernstig zijn dat het de levensverwachting aanzienlijk verkort. De symptomen van depressie worden ook wel omschreven als gevoelens van droefheid, verlies of woede die het dagelijks leven van een persoon belemmeren. Depressie gaat meestal gepaard met een laag gevoel van eigenwaarde, zelfhaat en angst. Ieder mens ervaart depressie op een andere manier, maar over het algemeen wordt het dagelijks leven belemmert en veroorzaakt het tijdverlies en productiviteit. Daarnaast gebeurt het vaak dat het invloed heeft op relaties en sommige chronische gezondheidsaandoeningen.

Waarom beter geen antidepressiva? 

Als je naar de dokter gaat voor een oplossing tegen depressie, dan is de kans groot dat er farmaceutische antidepressiva worden voorgeschreven. Het is echter vaak gebleken dat dit een pleister op een open wond is. Daarnaast komen antidepressivamiddelen met een lijst van negatieve bijwerkingen, waardoor langdurig gebruik gepaard kan gaan met ernstige gezondheidsrisico’s. 

Sterker nog, uit verscheidene onderzoeken is gebleken dat meer dan de helft van de mensen die antidepressiva tegen depressie slikken, geen duurzame verlichting van de problemen krijgen. Veel mensen merken bovendien dat ze minder zichzelf voelen en minder verbonden zijn met hun emoties en gevoelens. Dit heeft te maken met een verlaagd peil van de neurotransmitters serotonine, noradrenaline en dopamine, die een centrale rol spelen in het welzijn van de mens. 

Hoe kan Bach bloesem gebruikt worden als een behandeling voor depressie?

Heb je last van depressie, dan is het aan te raden om natuurlijke, holistische vormen van geneeskunde te gebruiken. Een populaire alternatief middel tegen depressie is Bach therapie, een holistisch systeem dat bestaat uit 38 natuurlijke bloemen- en plantextracten. De Bachcombinaties kunnen worden gebruikt voor verschillende doeleinden en kunnen helpen bij tal van gezondheidsproblemen, waaronder depressie, angst, vermoeidheid, gebrek aan zelfvertrouwen, eenzaamheid, relatieproblemen en neurologische problemen zoals de ziekte van Alzheimer. Deze bloesemextracten kunnen worden ingenomen door dagelijks een aantal druppels in te nemen op basis van eigen voorkeur en behoeften.

Bachbloesemtherapie is non-toxisch, niet-verslavend, glutenvrij en werkt op een subtiele, zachtaardige manier. Inname van de bloesemextracten kan je helpen om negatieve gedachten te transformeren tot positieve en een verbeterde stemming te bestendigen. Bovendien zijn de bloemen van Bach voor iedereen – van baby’s, kinderen en ouderen tot volwassenen, dieren en zelfs planten! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *