Huis kopen tijdens de coronacrisis: veranderingen en kansen

Het coronavirus raakt ons allemaal. Wellicht ben je wel van plan om een huis te kopen, maar zit je tijdens deze onzekere tijden met veel vragen. Moet je nu doorgaan me de koop of juist niet? En hoe komt het met de bezichtiging van een woning nu we afstand van elkaar moeten houden? De situatie verandert van dag tot dag en makelaars komen met allerlei creatieve oplossingen. Ontdek hieronder meer.

Is virtueel bezichtigen de toekomst?

Bijzondere tijden vragen om nieuwe oplossingen en dit is precies wat veel makelaars nu doen. Veel geïnteresseerden blijft zich aan zijn koopplan houden, maar hoe moet dat dan met bezichtigen? Fysiek afstand van elkaar houden is nu sterk van belang en makelaars zijn daarom druk bezig met oplossingen voor ‘coronaproof’ bezichtigen. Eén van deze oplossingen is virtueel bezichtigen. De makelaar neemt je dan mee door het huis via facetime, zoom of bijvoorbeeld microsoft teams. Dit heeft zo zijn voordelen en nadelen. Het voordeel is dat zowel jij als de makelaar Indien je na de virtuele bezichtiging nog steeds geïnteresseerd bent, zou je een individuele bezichtiging kunnen aanvragen, waarbij de makelaar je zelf door het huis laat lopen. Dit is per makelaar verschillend en eenieder heeft zijn of haar eigen creatieve oplossingen.

Bereid je goed voor

Een virtuele bezichtiging loopt wat anders als een fysieke bezichtiging en het is dan ook belangrijk dat jij goed voorbereid bent. Houdt daarom pen en papier bij de hand en maak aantekeningen. Bovendien zal je bij een virtuele bezichtiging misschien minder dingen opvallen dan bij een fysieke bezichtiging, omdat de makelaar in dit geval de camera beheert. Om toch zoveel mee te krijgen kan het handig zijn om een aankoopmakelaar in te schakelen. Deze kan samen met jou de virtuele bezichtiging volgen en dit daarna met jou bespreken. Een aankoopmakelaar kent de buurt en heeft goed in kaart wat er speelt op de huizenmarkt. Indien het bevalt wat je ziet, wil je daarna zo snel mogelijk handelen en hier kan hij/zij bij helpen.

Risico of kansen?

Al met al, is de huizenmarkt volop in ontwikkeling. Deze veranderingen kunnen kansen bieden voor potentiële kopers. Zo is er door deze onzekere tijden minder concurrentie. Sommigen vinden het nu geen goed moment om een huis te kopen. Dit betekent dat mocht je geïnteresseerd zijn in een woning, de kans groter is dat je deze woning ook echt krijgt. Indien je dus van plan bent een huis te kopen, let goed op bij de virtuele bezichtiging(en) neem een aankoopmakelaar aan voor extra steun en jouw droomhuis is voor je het weet binnen handbereik.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *