Hoe zorg je ervoor dat jouw kind het nieuwe schooljaar goed begint?

De start van een nieuw schooljaar kan voor iedereen een ontmoedigende tijd zijn. Terwijl kinderen zich zorgen maken over het maken van nieuwe vrienden, het leren van nieuwe onderwerpen en het einde van hun zomervakantie, maken ouders zich vaak zorgen of de schoo lschoenen van hun kind geschikt voor hen zijn. En terecht … Jeugd is niet alleen een vitaal moment voor de ontwikkeling van hun persoonlijkheid, maar vooral ook de botten in hun voeten!

Het belangrijkste punt van dit artikel is om te illustreren dat kindervoeten uniek zijn. Het zijn vaak drastisch verschillende vormen en vereisen vaak verschillende niveaus van ondersteuning en schoenfuncties in vergelijking met volwassenen.

Belangrijkste kwesties

Uit mijn ervaring maken ouders zich vaak zorgen over hoe hun kind loopt, meer bepaald over hun platte voeten. Nieuwe wandelaars hebben een heel specifieke manier van lopen die uniek is voor hun ontwikkeling op dat moment. Dit is over het algemeen om tegemoet te komen aan hun zich ontwikkelende botten en spieren, wat resulteert in buigzame, platte voeten. Dit is normaal.

De meeste peuters en jonge kinderen hebben platvoeten vanwege de natuurlijke rotatie van hun heupen en hun niet-aangedane of buigzame botten in dit stadium van het leven. De meeste kinderen zullen in wezen uit deze fase ‘groeien’, met de juiste stimulatie aan hun voeten.

Het is zelfs bewezen dat schoenen met ingebouwde ondersteuning van de voetboog de ontwikkeling van de natuurlijke voetboog van een peuter bespoedigen als ze te vroeg worden geïntroduceerd (tot de leeftijd van 3 jaar). Daarom is het essentieel om uw peuter regelmatig op blote voeten te laten lopen of dit na te bootsen met Bobux schoenen.

Bobux helpt te voorzien in de voetbehoeften van uw kind door te begrijpen dat blootsvoets tijd voor baby’s en peuters essentieel is voor gezonde groei en de ontwikkeling van belangrijke houdingsspieren en een gezond looppatroon.

Naarmate uw kind dichter bij zijn eerste schooldag komt, worden Bobux-schoenen meer gericht op het bieden van ondersteuning tijdens deze actieve, avontuurlijke levensfase, door middel van design, lichte materialen en flexibiliteit. Ik zou aanraden om hun I-Walk-assortiment te onderzoeken als uw kind een beetje avontuurlijker wordt.

Kwaliteitsschoenen zijn natuurlijk belangrijk voor scholieren van alle leeftijden, om problemen als fysieke pijn of moeilijk deelname aan lichamelijke activiteit te voorkomen. Als zodanig kunnen de volgende aanbevelingen over de hele linie worden toegepast om te voorkomen dat uw kind een ongemakkelijk schooljaar krijgt door ongepaste schoenen.

Laten we eerlijk zijn, we willen allemaal maximale groeiruimte om de levensduur van schoenen te verlengen. Maar een slecht passende schoen kan kosten met zich meebrengen. Een te lange schoen kan tot struikelen leiden, terwijl een te strakke schoen blauwe plekken kan veroorzaken en botten abnormaal kan positioneren. In de regel moeten schoenen vanaf het einde een duimbreedte hebben. Dit geeft voldoende groeiruimte en zorgt voor een natuurlijke afvlakking van de voet tijdens het lopen.

Over het algemeen heeft uw kind baat bij een schoolschoen met een hak 10 mm hoger dan de voorkant van de schoen. Een flexibele zool is ook cruciaal voor een gezonde groei.

Schoeisel is er in verschillende soorten en maten en het kan de moeite waard zijn om uw kind te laten passen door een ervaren schoenmonteur, vooral als ze een meetapparaat gebruiken om uw kind goed te passen.

Bij schoolkinderen stimuleren instapschoenen abnormale spieractivering, wat kan leiden tot spierpijn en spierpijn. Dit komt door de manier waarop voeten de schoenen moeten vasthouden om ze vast te houden. Beveilig de voeten van uw kinderen met sluiting (veters, klittenband en gespen) volgens hun specifieke behoeften.

Zoals de naam al doet vermoeden, zijn sportschoenen gemaakt met het oog op sport. Daarom zullen ze sneller verslechteren als ze worden gebruikt voor regelmatig oorzakelijk gebruik, de hele dag op school en tijdens het sporten. Houd sportschoenen voor het beoogde gebruik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *