Is het tijd voor een nieuwe kantoorinrichting?

15 jaar terug werd er bijna geen rekening gehouden met de uitstraling van het kantoor. Het noodzakelijke, zoals een tafel en een stoel, werd geplaatst en dat was het dan ook. Tegenwoordig is de uitstraling van het kantoor ook ontzettend belangrijk. 

De uitstraling van het kantoor heeft invloed op hoe de werknemers zich voelen. En het gevoel van de werknemers heeft gevolgen op de productiviteit. Maar hoe weet je wanneer je toe bent aan het veranderen van de kantoorinrichting?

Verouderde kantoorinrichting

Zit je in een kantoorruimte in Rotterdam of in je bedrijfspand in Enschede? Neem de tijd en kijk even om je heen. Stel je kan het kantoor nu opnieuw inrichten. Had je dan dezelfde keuzes gemaakt? Of had je gekozen voor een andere indeling van de ruimtes, ander meubilair, andere kleuren en andere printjes? Of zijn er slijtplekken te vinden op de meubels die je graag wilt vervangen? Dan is de kantoorinrichting verouderd en is het tijd voor een nieuwe kantoorinrichting!

Geen ergonomisch kantoor

Natuurlijk is de gezondheid van de werknemers van belang. Valt het je op dat er veel werknemers zijn met klachten? Denk hierbij aan een stijve nek, hoofdpijn, snel vermoeid of een zere rug? Dan kan dit zeker liggen aan de kantoormeubelen. Te lang zitten in een verkeerde houding op een te kleine bureaustoel kan namelijk zorgen voor lichamelijke klachten. 

Daarom is het van belang om te investeren in ergonomisch kantoormeubilair. Bij ergonomie draait het er om dat er een veilige werkplek gecreëerd wordt, zodat de gezondheid van de werknemers wordt verbeterd. Door zit-sta bureaus te plaatsen en te investeren in de juiste bureaustoelen kun je de ergonomie op de werkvloer verbeteren. Daarnaast geeft een zit-sta werkplek een flinke boost aan de productiviteit en energie van de werknemers. 

Dalende productiviteit

Waarschijnlijk heb je het al door, de kantoorinrichting heeft veel invloed op de productiviteit. Merk jij dat de productiviteit verminderd binnen het bedrijf? Dan kan het zijn dat dit te maken heeft met een verouderde kantoorinrichting. De sfeer, natuurlijk daglicht, planten en de juiste temperatuur bevorderen de productiviteit. Is dit nog niet het geval op het kantoor, dan is het zeker belangrijk om dit mee te nemen als je aan de slag gaat met het verbeteren van de kantoorinrichting.

Geen uitstraling

Werknemers vinden het steeds belangrijker dat een kantoor ook huiselijke details heeft. Dit is misschien niet noodzakelijk, maar kunnen bijdragen aan de sfeer op kantoor. Een fijne sfeer zorgt ervoor dat de werknemers zich prettig voelen en dit heeft invloed op de productiviteit van de werknemers en dit heeft een positieve werking op het gehele bedrijf. 

Op naar een nieuwe kantoorinrichting!

Wil je graag inspiratie opdoen of wil je graag meteen beginnen met het verbeteren van je kantoorinrichting, maar weet je niet waar je moet beginnen? Neem gerust contact met Kato Projecten op. Wij helpen je graag tijdens het gehele proces om jouw kantoorinrichting te verbeteren! 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *