Je huis onder handen nemen

Na een bepaalde tijd is het wel weer een keer tijd om het huis onder handen te nemen. Dus even flink te gaan klussen! Misschien is de buitenkant dit keer wel aan de beurt. Even de boel opschuren en er een nieuw kleurtje op doen. Of is het toch weer tijd om de binnenkant te doen? Nieuwe badkamer? Of toch de slaapkamers een facelift geven. Je kan natuurlijk van alles doen om je huis op te leuken. In deze blog wordt er gefocust op het verven van je huis.

De binnenkant verven

Als je dan toch kiest om de binnenkant van je huis te verven zijn een aantal tips natuurlijk wel welkom. Je wilt natuurlijk het beste resultaat behalen met je investering. Hieronder dan ook een aantal tips om dit te kunnen behalen.

Het kiezen van de kwasten
Dit is één van de belangrijkste onderdelen als jij je huis wilt gaan verven. De kwasten zorgen voor een heel groot deel hoe de geverfde muren er op het einde uit komen te zien. Daarbij zijn de rollers ook heel belangrijk! Zorg ervoor dat je voor verschillende oppervlaktes, ook verschillende soorten rollers hebt. Je wilt dan ook  niet een klein oppervlak met een grote roller verven, dat gaat gegarandeerd fout! Als je gebruik maakt van acrylverf, kan je het beste kwasten pakken met kunststof haren. Als je gebruik maakt van alkydverf, kan je het beste kwasten met dierenharen gebruiken. Pas op voor losse haren in een kwast! Die kunnen blijven zitten op de muur!

Afplakken
Je wilt natuurlijk niet in de fout gaan en per ongeluk andere stukken verven. Het vooraf afplakken is dan zeer belangrijk! Zorg ervoor dat je verschillende soorten schilderstape in huis hebt. Op die manier kom je niet voor verassingen te staan als je wilt gaan schilderen. Tip: Als je per ongeluk toch ergens over heen gaat, haal het snel weg met een licht vochtige doek!

De perfecte verf  voor binnen

Het belangrijkste is natuurlijk de verf. Je wilt verf hebben die goed dekkend is, en veel oppervlakte kan bekleden. Daarnaast moet die speciaal gemaakt zijn voor muren. Want je hebt ontzettend veel verschillende soorten verven! De Sigmapearl Clean Matt is de perfect verf voor de binnenkant van het huis. Het is zeker de moeite waard om die te gaan checken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *