Je keuken handig inrichten? Het kan met een aantal handige tips

Koken is natuurlijk hartstikke leuk. Althans, niet iedereen is natuurlijk een keukenprinses. Maar goed, over het algemeen vindt het grotendeel het erg leuk om te koken, mits je genoeg ruimte hebt om de gerechten klaar te maken. Daarom is het altijd belangrijk om ervoor te zorgen dat je altijd netjes te werk gaat en dat je de keuken er netjes en opgeruimd uit laat zien. Zeker als je een klein aanrechtblad hebt is het verstandig om deze zo leeg mogelijk te houden, zodat je toch nog wat werkruimte hebt. Maar hoe kun je de keuken handig inrichten? We geven je graag een aantal handige tips.

De keukenkastjes

We kennen allemaal wel van die keukenkastjes die uitpuilen met allerlei spullen. Het welbekende tupperware kastje is daar zo’n voorbeeld van. Maar natuurlijk ook de kastjes met alle kruiden etc. Als deze overvol zitten heb je geen overzicht meer. Hierdoor weet je niet goed meer wat je nou precies in huis hebt, waardoor je dingen dubbel gaat aanschaffen en vervolgens zullen oude producten over de datum raken. Haal daarom de keukenkastjes helemaal leeg, maak deze goed schoon en zet alle potjes met kruiden, specerijen, oliën etc. terug in bakjes. De kruiden die je vaak gebruikt zet je allemaal bij elkaar in een bakje, zodat je deze gemakkelijk kunt pakken.

Koken met goede verlichting

Koken werkt natuurlijk het prettigst wanneer je alles goed kunt zien. Daarom is het belangrijk om boven de werkplaats een lamp op te hangen. Hiervoor voorkom je dat je vermoeide ogen en schaduwvorming op het werkblad krijgt. Keukenverlichting kun je goed onder hangkasten plaatsen of aan het plafond bevestigen, zodat het licht niet in je ogen kan schijnen. Je ziet in veel keukens ook veel licht boven het gasfornuis in de afzuigkap. Deze zogenoemde inbouwspots keuken zijn ideaal voor tijdens het koken en kun je vaak dimmen, zodat je ‘s avonds een sfeervolle verlichte keuken hebt.  

Apparaten wegwerken

Het is fijn om, zeker in een kleine keuken, een zo leeg mogelijk aanrechtblad te hebben. Vaak staan de theekoker, koffiezetapparaat, magnetron en andere apparaten op het aanrecht. Echter neemt dit onwijs veel ruimte in beslag, waardoor je minder ruimte hebt om aan te werken. Probeer daarom zoveel mogelijk apparaten in kastjes weg te werken.   

Borden in een rekje

Vaak zien we dat borden in een kastje op elkaar gestapeld worden. Echter neemt dit onnodig veel ruimte in beslag. In plaats daarvan kun je een rekje ophangen waar je de borden op hun zijkant in kunt zetten. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *