Last van ondergoed dat doorschijnt of aftekent? Zo los je dat op! 4 tips

Niets is zo vervelend als ondergoed dat doorschijnt of aftekent. Het kan een behoorlijke deuk in je zelfvertrouwen opleveren. Bijvoorbeeld wanneer je een presentatie moet geven voor een grote groep mensen en je erachter komt dat die witte oma onderbroek toch wel heel duidelijk zichtbaar is onder je dunne witte broek. Geen enkele vrouw wil afgaan in zo’n situatie. Daarom hebben wij vier tips voor je opgeschreven om dergelijke situaties te voorkomen. Zo weet je precies welk ondergoed dames jij de volgende keer het beste kunt kopen. Lees snel verder!

Koop het ondergoed in de juiste maat

Een eerste hele belangrijke tip is om het ondergoed in de juiste maat te kopen. Dus niet te groot, maar ook zeker niet te klein. Het ondergoed moet goed passen en aansluiten op jouw lichaam zonder te lubberen of insnijden. Ondergoed dat insnijdt kan lelijke lijnen veroorzaken. Vooral wanneer je wat forser bent, ontstaan er al snel bulten en plooien.

Ga voor strings, boxershorts of naadloze slips

Omdat strings tussen de billen worden gedragen, heb je geen last van ondergoedlijnen die over de billen lopen. Bij standaard slips is dit wel het geval. Vind je strings maar oncomfortabel zitten en ben je er dus niet zo’n fan van? Dan zijn boxershorts een goed alternatief. Boxershorts hebben korte pijpjes en bedekken de billen daarmee volledig. Tot slot zijn er tegenwoordig ook zogenaamde naadloze slips te koop. Hierbij zijn de randen vaak laser gesneden zodat ze extra dun en niet zichtbaar zijn.

Kies het liefst voor huidkleurig ondergoed

Het kan verleidelijk zijn om ondergoed te kopen in allerlei vrolijke kleuren en prints. Dit is echter geen goed idee wanneer je veel lichtgekleurde en dunne broeken draagt. Met name witte broeken kunnen een waar heikel punt zijn. Kies daarom het liefst voor huidkleurig ondergoed. Door het ondergoed aan te passen aan je huidskleur, mengt het zich beter met je huid en valt het nauwelijks meer op. Veel mensen vergissen zich erin om een witte broek te combineren met wit ondergoed. Dit is echter de grootste fout die je kunt maken, want wit onder wit valt juist extra goed op.

Draag extra onderkleding of shapewear

Shapewear wordt ook wel figuurcorrigerend ondergoed genoemd. Dit is ondergoed waarmee je jouw figuur kunt ‘corrigeren’. Zo vallen die love handles bijvoorbeeld niet meer op en worden andere delen juist geaccentueerd. Omdat dit soort onderkleding vaak tot aan het middelste dijbeen reikt, zijn er geen ondergoedlijnen zichtbaar. Twee vliegen in één klap dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *