Met een wollen trui de zomer door? Het is echt een genot!

De zon schijnt volop, de vogeltjes fluiten en de lucht is blauwe dan we het in tijden gezien hebben. De zomer is in volle gang en wat genieten we toch heerlijk van de warme lucht en het vele buiten zijn. In de winter vergeet je soms nog wel eens hoe fijn het kan zijn, totdat de zomer weer aanbreekt en je geniet van alle activiteiten die je in de zomer moet missen. Tijdens de Nederlandse zomers koelt het ’s avonds echter toch nog best wel vaak behoorlijk af waardoor je niet altijd zonder trui door het leven kan. Een wollen trui is perfect voor in de zomer maar veel mensen weten dat helemaal niet. Vandaar dat we in dit blogartikel uitleggen hoe dat zo komt. 

Bijzondere eigenschappen


Wol heeft van nature een aantal bijzondere eigenschappen meegekregen, het is namelijk heel goed in het absorberen van vocht maar daarnaast ook in het afstoten van water. Dit maakt dat een wollen trui perfect is voor gebruik zowel in de winter, om je lekker warm te houden, en in de zomer om je lekker koel te houden. Weten hoe dit werkt? Door de vocht absorberende functie van de wol neemt de wol het vocht van jouw zweet op en stoot dit vervolgens af. Hierdoor merk jij niks van de vochtigheid; het water verdampt vanuit de vezels van de stof. De wol reguleert hierdoor je temperatuur goed en is perfect om op warme dagen te dragen. Eigenlijk is een wollen trui dus in alle seizoenen perfect geschikt, iets wat je in eerste instantie niet zou verwachten. 

Licht, dun en het jeukt niet 

Waarschijnlijk heb je bij een wollen trui het idee dat dit heel erg jeukt omdat je de dikke wollen truien nog van vroeger kent. Niet alle truien van wol geven dit gevoel. Een trui van merino wol is hartstikke dun en zacht waardoor het perfect geschikt is voor de zomer. Daarnaast is een dunne wollen trui ook nog eens hartstikke goed te combineren met heel veel zomeroutfits. Dit maakt het makkelijk om een wollen trui mee te nemen voor als het ’s avonds wat afgekoeld is. De wollen trui houdt jou op de perfecte temperatuur. Wil je graag een nieuwe zomertrui aanschaffen? Bij Sans-Online vind je ontelbare mooie trendy truien die perfect geschikt zijn voor de zomer. Als je geluk hebt vind je een mooi exemplaar in de zomersale. Dan heb je een super mooie trui voor een supermooie prijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *