Sportkleding: wanneer draag jij het?

Sportkleding, dat is kleding om in te sporten. Althans, dat zou je zeggen. Het is echter al lang niet meer zo dat je raar wordt aangekeken als je ook op andere momenten in een sportieve outfit rondloopt. Sterker nog, er zijn mensen die bijna iedere dag in sportkleding rondwandelen!

Wat is sportkleding?

Om antwoord te kunnen geven op de vraag wanneer jij precies sportkleding draagt, moeten we eerst vaststellen wat sportkleding precies is. Over het algemeen hebben we het hier over kleding die bij uitstek geschikt is om in te sporten. Denk aan flexibele materialen, modellen die nergens op je lijf knellen en kleding die al met al comfortabel genoeg is om flink in te bewegen.

Of om lekker in te relaxen. Want juist het feit dat sportkleding zo comfortabel is en je alle bewegingsvrijheid geeft, zorgt ervoor dat veel mensen het ook buiten het sporten zo graag dragen. Vergelijk het comfort van een skinny jeans met dat van een joggingbroek, en het moge duidelijk zijn welke van de twee de meeste mensen uit de kast trekken als er een dagje hangen op de bank op het programma staat.

Natuurlijk is niet iedere sportkleding even geschikt om in te relaxen. Vooral van sporten die hele specifieke kleding vereisen, zie je niet vaak dat mensen de outfits ook in hun vrije tijd dragen. Wel eens iemand in een judopak door de wijk zien wandelen? Je zou toch raar opkijken.

Wanneer wel, en wanneer niet?

Als je het hebt over sportkleding die populair is om ook in de vrije tijd te dragen, dan komt dat vooral neer op kleding die ook naar de sportschool gedragen kan worden, en op voetbaltenues. Er zijn meer mensen, en vooral ook kinderen, die de kleding van hun favoriete club dragen buiten het voetbalveld als erop. We hebben het hier over tenues, maar zeker ook over trainingspakken. Een Real Madrid trainingspak, of een exemplaar van jouw favoriete club, daar word je maar wat graag mee gezien op school!

In de meeste gevallen is het prima om in je vrije tijd sportkleding te dragen. Let er wel een beetje op dat het past bij de locatie waar je je bevindt. In je joggingpak naar het theater of naar een chique restaurant: toch een beetje gek. Ook in sportkleding naar je werk gaan is lang niet overal geaccepteerd, al zijn er genoeg bedrijven of functies waar het niet zo’n probleem is. Tenslotte zijn er ook scholen die liever niet hebben dat kinderen uitsluitend in sportkleding rondlopen, check dat dus ook even voor je kind naar school vertrekt in een nieuw voetbaltenue.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *