Tarzan in je achtertuin?

Oftewel, heb jij een geordend erf of een oerwoud aan je woning liggen? In dat laatste geval is het natuurlijk hoog tijd om daar wat aan te gaan doen.

 

Is dat nodig? Nou, best wel. Ja, Moeder Natuur kan een hoop zelf, zeker. Toch heeft ook zij af en toe een steuntje in de rug nodig. Anders weet je niet meer wat je er allemaal aan zult treffen. In the jungle, the mighty jungle, the lion sleeps tonight. Zul je maar ‘s verrast worden door zo’n beest, zeg!

 

Oké, dat is flink overdreven, dat snappen we ook wel. Wat we maar willen zeggen is dat je je tuin wel op orde moet houden. Er zijn verschillende taken die jouw aandacht vereisen, waaronder:

Bewatering

Het Nederlandse weer kun je niet vertrouwen. Wordt voorspeld dat het droog blijft, dan begint het te plenzen en verwacht je een hoosbui, dan moet je alsnog aan de slag met bewateren. Geen probleem natuurlijk, wanneer je zoveel liefde voor je tuin hebt als jij. Het kan zo gemakkelijk zijn als je bewateringssysteem aanzetten en zijn werk laten doen. Of je neemt een Gardena tuinslang ter hand, met bijpassende sproeikop. Dan weet je wel zeker dat het water komt waar je het ‘t meest nodig hebt.

Gazononderhoud

Zie je door het gras de planten niet meer? Dan moest je maar eens flink gaan maaien! Natuurlijk komt de groene inhoud van je gazon niet gauw op ooghoogte, maar toch. ‘t Gaat om het principe, hè? Natuurlijk kun je voor deze klus een klassieke grasmaaier gebruiken, maar voor borders heb je ook de mogelijkheid om speciale messen en scharen in te zetten. Vergeet bovendien niet om periodiek met op kalk gebaseerde gazonvoeding te strooien! Scheelt weer een paar maaibeurten.

Bomen en struiken

Na de strenge winter komt de lente weer bovendrijven. Dé periode bij uitstek om eens flink te gaan snoeien. Niet zomaar lukraak, natuurlijk. Maar aan je struiken en bomen zullen zich takken bevinden die afgestorven zijn of er om wat voor reden dan ook niet meer zo mooi uitzien. Door te snoeien bevorder je de bloei van je tuin. Een snelle en nauwkeurige manier om zo’n klus uit te voeren is gebruikmaken van een elektrisch aangedreven mes. Maar dan moet je flink wat kabellengte kunnen overleggen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *