Tip: zo houd jij een strandlaken mooi en zacht

Heb je onlangs een strandlaken gekocht of ga je binnenkort nieuwe strandlakens aanschaffen? Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk kunnen genieten van mooie, nieuwe zachte handdoeken. Hieronder vind je enkele tips om jouw strandlaken zo lang mogelijk mooi te houden.

Strandlakens wassen

Heb je net een nieuw strandlaken gekocht? Het liefste neem je hem meteen mee naar het strand of zwembad of stop je hem in je koffer voor vakantie. Echter, is het verstandiger om een strandlaken eerst te wassen voordat het gebruikt. Was het strandlaken voor het eerst op de koude stand. Waarom koud water? Een nieuw strandlaken neemt nog niet veel vocht op. De verfstoffen en de stoffen die het katoen stevig maken werken namelijk afstotend. Door een handdoek in koud water te wassen, spoel je deze stoffen eruit waarom de handdoek in de toekomst beter zal functioneren. Wanneer je een handdoek hebt met veel kleur, kan je deze in een water met azijn stoppen om de kleuren te beschermen.

Verder is het verstandig om een strandlaken met veel kleur apart te wassen om te voorkomen dat de handdoeken vlekken afgeven op andere kleding. Laat de strandlakens drogen aan de lucht en gebruik geen wasverzachter. Verder kan je de handdoeken wassen met andere handdoeken. Kijk uit met kleding met ritsen en knopen omdat die de handdoeken kunnen beschadigen.

Zwemkleding afspoelen

Wanneer je gaat zwemmen in een zwembad, neemt je zwemkleding het chloorwater op. Doordat het chloorwater uit jouw badkleding wordt opgenomen door het strandlaken, kunnen de kleuren verbleken. Het drogen in de zon versterkt zelfs dit effect. Dit doet je strandlaken niet veel goeds. Spoel jezelf daarom na het zwemmen in zwembadwater altijd goed af voordat je op je handdoek gaat genieten van de zon. Laat verder de handdoek altijd goed drogen voordat je hem meebrengt naar huis om nare geurtjes te voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *