Twijfels over een nieuw bed?

Stel je voor, je gaat eindelijk verhuizen van je kamertje naar je eigen grotere appartement. Je kast, je bank en je bureau gaan allemaal mee, maar dan beginnen er twijfels te ontstaan over je bed. Je wil namelijk het liefst zo weinig mogelijk nieuwe producten kopen, want het is natuurlijk al een dure verhuizing!  Hoelang kan je een matras bewaren? Is de lattenbodem nog wel goed?

Zo weet je of je lattenbodem versleten is

  1. Levensduur

De levensduur van je lattenbodem is gemiddeld zo’n 15 tot 20 jaar. Ben je dus over de levensduur heen of slaap je slechter dan eerst? Misschien is het wel tijd om de lattenbodem te vervangen. De levensduur kan echter per persoon veel verschillen, iemand die 7 uur per nacht slaapt of iemand die 9 uur per nacht slaapt, maken veel verschil qua tijd die ze doorbrengen in bed.

  1. De latten staan niet meer bol

Wat vaak gebeurd met lattenbodems is dat ze recht worden in plaats van bol. Dit komt doordat er door de jaren heen veel druk uitoefent op de latten, hierdoor verliest het zijn veer- en draagkracht.

Zo weet je of je matras versleten is

  1. Vieze vlekken

Een paar vlekjes op het matras is niet erg, je verliest namelijk eenmaal vocht ik je slaap. Maar blijf je te lang op een vies matras liggen, dan is dit een heerlijke verzamel plek voor bacteriën en schimmels. Houd dus goed je vlekjes in de gaten.

  1. Een kuil in je matras

Is er een veer gesprongen? Of rol je door een kuil naar je partner toe? Dan is het hoogstwaarschijnlijk tijd voor een nieuw matras. Een matras vormt normaal een beetje naar je lichaam, maar lig jij door je matras in een soort kuil dan is tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe.

  1. Levensduur

Normaal gezien gaat een goed matras ongeveer 10 jaar mee. Ben je dus over de levensduur heen of merk je dat je slecht slaapt of niet uitgerust wakker word? Ga dan eens na of het geen tijd is voor een nieuw matras.

Nieuw matras of lattenbodem kopen? Hier moet je op letten

  • Handmatig of elektrisch

Wil u extra ondersteuning in bed, dan kan u kiezen voor een elektrische lattenbodem.

  • Kies de juiste afmetingen

Houd rekening met de afmetingen van je matras of lattenbodem. Een goed alternatief is de Swissflex. Dit model is er in alle maten.

  • Houd rekening met je gewicht

Of je een hard of zacht matras kiest, hangt af van je gewicht, lichaamsbouw en ondersteuning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *