Wat je allemaal nodig hebt als je op kamers gaat

Je bent geslaagd voor je eindexamens en bent klaar met de middelbare school. Nu begint de volgende stap. Je gaat studeren in een stad ver van huis vandaan en besluit daarom op kamers te gaan. Uit huis gaan is een grote stap, want er zijn geen ouders meer om je heen die je helpen en je krijgt meer zelfstandigheid. Als je op kamers gaat moet je veel spullen meenemen of kopen. Ook moet je allemaal dingen regelen. In deze blog geven je tips om dit allemaal zo soepel mogelijk te laten verlopen. 

Wat moet ik allemaal regelen?

Allereerst moet je natuurlijk een kamer regelen. Er zijn veel mogelijkheden om aan een kamer te komen, zoals je vrienden, websites en school. Als je eindelijk een kamer hebt gevonden moet je dit melden bij de gemeente. Dit is verplicht en moet binnen vijf dagen na de verhuizing gedaan worden. Het is handig om een inboedelverzekering af te sluiten. Hierdoor ben je verzekerd als er iets gestolen wordt. Daarnaast is het ook verstandig om een uitwonende studiefinanciering aan te vragen. 

Welke spullen heb ik nodig? 

Bij sommige kamers staan er al wat meubels. Dit is fijn, want dan hoef je die in ieder geval niet meer te halen. Soms is het ook mogelijk om een bank of bureau kopen van de vorige eigenaar. Het verschilt dus per woning wat je allemaal aan spullen moet kopen om te leven, maar de spullen die je nodig hebt voor school zijn wel voor de meesten hetzelfde. 

Het is handig om sowieso een bed, bureau, kledingkast en bank te kopen. Dit zijn de essentiële meubels die je nodig hebt om normaal te kunnen leven. Je kan natuurlijk ook gewoon een matras op de grond leggen, maar dat ziet er niet zo gezellig uit. Overige meubels, zoals stoelen en kastjes, kunnen ook handig zijn. Wel moet het passen in het huis en moet je er een budget voor hebben.

Qua elektronica is het vooral belangrijk om een laptop en tv te kopen. De laptop zul je ook veel gebruiken voor school, dus is het belangrijk om er eentje te hebben. Een tv is altijd fijn als je even wilt relaxen. Ook zijn verschillende keukenapparaten, zoals magnetron en koelkast, handig om te hebben. 

Als laatste heb je nog alle overige spullen. Dit zijn vooral kleine dingen, zoals bestek, glazen, doucheproducten. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *