Van welke materialen kun je armbandjes maken

Ben je van plan om armbandjes te gaan maken? Of wil je een anders sieraad maken? Het is niet erg moeilijk om zelf een sieraad in elkaar te knutselen. Vaak is dit nog leuker om het zelf te doen dan naar de winkel gaan en er eentje te kopen. Maar sieraden kun je van ontzettend veel materialen maken en daar gaan we het meer over hebben.

Kralen

Om te beginnen kan je sieraden eenvoudig maken met kralen. Maar er zijn natuurlijk ontzettend veel verschillende soorten kralen met ieder zijn of haar voor- en nadelen. Om te beginnen zijn acryl kralen die vaak gebruikt worden voor het maken van armbandjes en/of andere sieraden. Dit zijn kunststof kralen die verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren en maten. Het voordeel hiervan is dat ze wel tegen een stootje kunnen en daarnaast is het niet erg als ze nat worden. Verder wordt er ook vaak gebruik gemaakt van houten- en glaskralen. Glaskralen zijn wat kwetsbaarder en bestaan ook in allerlei kleuren en maten. Houten kralen zijn ook erg leuk en handig om sieraden van te maken er zit echter wel een nadeel aan dat ze namelijk niet goed tegen vocht kunnen. Kralen kun je overal wel op internet kopen en vaak hoe meer je er bestelt hoe voordeliger je uit bent dus daarom is het interessant om bij een kralen groothandel te bestellen.

Staaldraad

Daarnaast wordt staaldraad ook vaak gebruikt om armbandjes van te maken. Het is wel belangrijk dat je dit goed af knipt je kan het namelijk niet knopen. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om gecoat staaldraad te bestellen.

Suede

Ook suède wordt weleens gebruikt om armbandjes van te maken. Zo kan je een suède veter gebruiken om een leuke en originele armband van te maken. Je moet dan wel een goede veterklem hebben zodat je het armbandje goed kan afwerken.

Kalotjes & Kapjes

Je armband kun je tenslotte ook nog erg leuk aankleden met kalotjes & kapjes. Kalotjes zijn bolletjes die je kunt dichtknijpen en aan een knijpkraal klemt. Deze worden altijd gebruikt voor de afwerking van de armband. Hetzelfde geld voor kapjes deze worden ook gebruikt voor de afwerking van de armband maar deze kan je ook om een kraal heen doen om hem wat mooier te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *