Welke sieraden passen bij mij?

Ben je gek op sieraden? Maar weet je niet goed wat bij de vorm van je gezicht past, welke kleur je het beste staat en ga je voor bijpassend of een mis match? In dit artikel krijg je tips van de groothandel sieraden om er achter te komen welke sieraden bij jou passen.

Allereerst de kleur van je sieraden. Ga je voor gouden of zilveren sieraden? Of misschien rosé goud? Dit heeft alles te maken met het kleurtype van je huid. Maar hoe kom je er achter welk kleurtype je hebt? Bekijk de aderen van je pols. Zijn ze blauw, paars of groen? Als je blauwe of paarse aderen hebt, heb je een koele ondertoon. Als je groene aderen hebt, heb je een warme ondertoon. Is het een mix bij jou? Dan heb je een neutrale ondertoon.

Heb je een warme huidskleur? Dan sta je mooi met een goud sieraad. Heb jij meer een koele huidskleur? Dan sta je mooier met een zilverkleurig sieraad. Heb je een neutrale huidskleur? Dan kun je waarschijnlijk beide kleuren evengoed hebben!

Welk sieraad past bij de vorm van je gezicht?

Heb je een rond gezicht? Dan staan parels en andere ronde vormen je goed. Heb je meer een ovaal gezicht? Ga dan voor ronde vormen en rechte lijnen. Bij een vierkant gezicht raden we hoekige vormen en rechte lijnen aan. Kleine oorbellen staan jou het mooist. Heb je een hartvormig gezicht? Ga dan voor een vorm tegenovergesteld aan je gezicht, zoals een driehoek of ronde ovale vormen. Bij een diamantvormig gezicht sta je goed met facet geslepen stenen en hoekige vormen. Heb je een driehoekig of peervormig gezicht? Dan sta je goed met brede vormen, wat grovere sieraden. Bij een rechthoekig gezicht ga je voor lange rechte vormen. Laat de vormen van je lichaam terugkomen in de sieraden die je draagt.

Lengte van je haar

Naast de vorm van je gezicht heeft de lengte van je haar invloed op welke sieraden je goed staan, dit geldt met name voor oorbellen. Bij een kort kapsel staan kleine oorbellen het mooist. Heb je lang haar? Dan heb je meer keuze in oorbellen. Steek je je haar op, dan zijn kleine oorbellen aan te raden. Draag je je haar los, dan kun je grotere oorbellen kiezen. Let wel; dit zijn slechts tips. Ben jij helemaal verliefd op lange oorbellen, maar heb je een kort kapsel en een vierkant gezicht? Als jij je er happy bij voelt, straal je dat ook uit en dat is wat telt.

Je sieraden hoeven niet altijd perfect bij elkaar te passen. Als je dit mooi vind moet je dat zeker doen, maar we zien steeds vaker dat er een mismatch plaatsvindt en dat dit minstens zo leuk kan zijn. Ga bijvoorbeeld voor sieraden in verschillende kleuren (goud, zilver, rosé) maar wel in dezelfde stijl, zo blijft het toch een geheel.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *