Vanaf wanneer is het veilig om een draagzak te gebruiken?

Verschillende toekomstige moeders pakken een draagzak in hun ziekenhuisbagage omdat ze van plan zijn deze met hun pasgeboren baby te gebruiken. Waar mogelijk moet een pasgeboren baby dicht bij zijn ouders zijn. Daarom moet u uw baby de eerste dagen / weken zoveel mogelijk dragen.

Desalniettemin zijn de nekspieren van uw baby vóór 5 maanden niet sterk genoeg om zijn hoofd veilig te ondersteunen. Kies daarom voor een draagzak met voldoende ondersteuning voor de nek van je pasgeboren baby. Ik raad ook aan om de gebruikershandleiding te bekijken en ervoor te zorgen dat uw baby voldoet aan het minimale gewichtsvereiste voor de draagzak.

Hoe oud moet mijn baby zijn voor een draagzak?

Je kunt het ziekenhuis uitlopen met je pasgeboren baby in de draagzak. Maar als je van plan bent om de eerste 5 maanden een draagzak te gebruiken, raad ik je ten zeerste aan om een ​​draagzak te kiezen die voldoende hoofdsteun biedt.

Ook het comfort van de draagzak is essentieel voor een pasgeboren baby. Omdat de baby in slaap moet vallen, moet hij zich comfortabel en veilig voelen.

Zijn draagzakken veilig voor pasgeborenen?

Een draagzak is veilig voor pasgeborenen, maar het is niet elk type draagzak dat bedoeld is voor baby’s die net geboren zijn. Om je baby te beschermen tegen heupproblemen, zoals dislocatie en heupdysplasie, heb je absoluut een model nodig dat met de juiste ondersteuning is ontworpen.

Een draagzak baby is eigenlijk een grote hulp voor je baby om natuurlijk en veilig in slaap te vallen. In de eerste weken kan het moeilijk zijn voor uw pasgeboren baby om in slaap te vallen in zijn wieg. Dit is waar de draagzak geruststellend voor hem kan zijn om in te slapen.

Bovendien hebben onderzoeken aangetoond dat baby’s die dicht bij hun ouders slapen, minder risico lopen op wiegendood (SIDS).

Kan een pasgeboren baby in een draagzak slapen?

Een pasgeboren baby kan in een draagzak slapen; het kan echter zijn dat uw baby de stevigheid van de hoofdsteun en de verticale houding aanvankelijk niet prettig vindt.

Om deze reden geven meerdere ouders er de voorkeur aan om een draagdoek van zachte stof te gebruiken, die zorgt voor een comfortabele krulhouding om natuurlijker te slapen.

Uit ervaring hebben mijn twee kinderen geen problemen gehad om in de drager te slapen. Eigenlijk zouden ze bijna onmiddellijk in slaap vallen als ik ze droeg. Bovendien gebruikten de meeste van mijn vrienden de draagzak in plaats van de draagdoek, en niemand had problemen met hun baby en sliep niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *