Vijf musthaves voor een dagje sauna

Bent u toe aan een ontspannende dag? Dan is de sauna een goede keuze! Gaat u voor het eerst naar de sauna? Of weet u niet zeker wat u moet meenemen? Hieronder staan ​​een aantal musthaves die onmisbaar zijn voor een dagje sauna. Het enige wat u hoeft te doen is volledig ontspannen!

Een badlaken of hamamdoek

U kunt het beste twee grote strandlakens meenemen naar de sauna. Eentje die u op een bank kunt leggen zodat u niet verbrandt op warme banken. Bovendien is het veel hygiënischer dan het ontbreken van een handdoek. U kunt zich afdrogen met een tweede handdoek. Twee badhanddoeken nemen best veel ruimte in beslag. Kies daarom voor een hamamdoek, ook wel een sauna handdoek genoemd. Deze doeken zijn ideaal voor een saunadag en nemen veel minder ruimte in beslag.

Een flesje water

Tijdens een saunadag verliest u veel vocht. Om het vochtgehalte op peil te houden, moet u gedurende de dag voldoende water blijven drinken. Dit voorkomt hoofdpijn aan het eind van de dag.

Badslippers

Bij een bezoek aan de sauna zijn badslippers onmisbaar. Het is veel hygiënischer en veiliger omdat u minder snel met badslippers uitglijdt. Als u zelf de sauna in gaat, kunt u uw slippers het beste buiten laten staan, anders loopt u het risico dat de slippers beschadigd raken.

Een badjas

In veel openbare sauna’s is het in eetgelegenheden vaak nodig om een ​​badjas te dragen. Een dikke badjas is niet, aangezien de sauna vaak erg heet is. Het gaat erom dat u er netjes bij zit als anderen eten. Wanneer een sauna ook een buitengedeelte heeft, is het wel aan te raden om een dikkere badjas mee te nemen. Vaak kunt u bij de sauna zelf ook een badjas huren.

Badkledingdag?

Check altijd van tevoren of dit een ‘badkledingdag’ is of niet. Veel sauna’s hebben één keer per week een badkledingdag. Het zou vervelend zijn als u op een dag als deze bij de receptie zou staan zonder uw badkleding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *