Weg met dat plastic afval! Dit is het drink rietje van de toekomst

 

Een van de grootste boosdoeners voor het milieu zijn drink rietjes. Zo onschuldig en klein. Het is slechts een hulpmiddel om uit ons drinken te drinken. Maar zo onschuldig zijn ze niet. Eigenlijk is het, sinds de jaren 30, een van de meest onnodige producten op aarde. Het probleem van plastic rietjes zit hem in dat het rietje zo klein is. Doordat ze zo klein zijn en nauwelijks gewicht hebben, belandden ze 9 van de 10 keer in een normale afvalbak en niet in een speciale afvalbak voor plastic. Heb je wel eens op een warme zomerdag tot laat op het strand gezeten? Dan heeft het je misschien verbaasd hoeveel rietjes er uit het zand steken. De kleine omvang zorgt ervoor dat ze grote boosdoeners zijn in het milieu. Ook het leven in zee wordt hierdoor vaak de dupe van plastic rietjes.

Verbod op plastic wegwerpproducten

We moeten dus iets doen aan het plastic afval. Nederland is goed op weg! Vanaf 3 juli 2021 geld er een verbod op plastic wegwerpproducten zoals plastic bordjes, bestek en dus ook rietjes! Hierdoor zijn er al verschillende alternatieven op de markt. Papieren rietjes zijn ondertussen erg populair.

Papieren rietjes kopen

Papieren rietjes is een van de eerste alternatieven voor plastic rietjes die op de markt verscheen. In het begin waren mensen nog geen fan van papieren rietjes, maar tegenwoordig hebben producenten de rietjes zo ontwikkeld dat ze minder snel weken en geen verf meer afgeven. Het enige nadeel aan pieren rietjes is het weken. Ondank het weken als veel minder is geworden, weken papieren rietjes helaas sneller dan andere alternatieven. Conpax heeft een ruim assortiment aan papieren rietjes. Denk hierbij aan cocktail rietjes, drinkrietjes en shake rietjes. In de webshop vind je ruim 100 varianten rietjes verkrijgbaar van zwarte tot gouden rieten en van lange tot korte rietjes. Verkrijgbaar in verschillende diktes en maten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *