Wat is het nut van een conditioner?

Naast dat een shampoo door iedereen wordt gebruikt, is ook een conditioner niet te missen voor jouw haar. Sommigen denken namelijk dat het gebruik van een conditioner niet belangrijk is, maar vaak is juist een essentiële stap voor mooi en gezond haar. Het gebruik van een conditioner vertraagt de natuurlijke slijtage van het haar. Zeker kwalitatieve conditioners, zoals die van Kerastase, zorgen voor de perfecte voeding van de haren. Vooral voor droog haar is het een onmisbaar product. Wat zijn dan precies de effecten van een conditioner?

Verschillende beschermlagen

Je haar is onderhevig aan natuurlijke slijtage; schade van buitenaf. Haar bestaat over het algemeen uit 10 tot 12 beschermlagen, maar deze worden na verloop van tijd minder. Hierdoor wordt het haar steeds kwetsbaarder. Regelmatig gebruik van een conditioner houdt deze beschermlagen in stand waardoor je haar langer en gezonder kan groeien.  Met deze beschermlagen kan jij weer vaker je haar föhnen of stijlen en de koude dagen verzorgd doorkomt.

Haarpunten

Vooral voor de haarpunten is de conditioner de juiste verzorging. Conditioner is dan ook vooral bedoeld voor de haarpunten, niet voor op je hoofd. Je hoofdhuid maakt al talg aan van zichzelf. Daar conditioner bij doen is dubbel op en maakt het haar snel vet, waardoor je het weer eerder moet wassen. En, je haar meer wassen met een shampoo is juist weer slecht voor de haren. 

Helpt tegen pluizig haar

De kans is groot dat je haar snel pluizig is. Het is een probleem dat helaas veel voorkomt. Gelukkig zorgt ook een goede conditioner voor minder pluizig haar. Als je namelijk je haar met alleen een shampoo wast, blijven je haarschubben open staan. Hierdoor wordt je haar dof en pluizig. Sluit daarom je wasbeurt met een Kerastase shampoo altijd af met een conditioner. De conditioner zorgt ervoor dat je haarschubben weer sluiten.

De juiste conditioner

Het is wel belangrijk om een kwalitatieve conditioner te kopen. De natuurlijke conditioners hebben geen of weinig extra toegevoegde chemische ingrediënten. Dit zorgt ervoor dat je hoofdhuid minder snel geïrriteerd zal raken en het is beter voor het milieu omdat er minder chemische ingrediënten door je doucheput worden gespoeld. Deze conditioners zullen ook duurder zijn dan de merken die je in de drogisterij kan kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *