Voor- en nadelen mondwater

Het spoelen met mondwater is een aanvulling op het tandenpoetsen. Het schijnt dat het spoelen met mondwater de mondhygiëne ondersteunt. De Online Tandarts biedt voor het verzorgen van de mondhygiëne verschillende soorten mondwater aan. Maar wat zijn de voor- en nadelen nu precies van het gebruik van mondwater?

Wat is mondwater?

Mondwater is zoals eerder is verteld een aanvullen op het tandenpoetsen. Mondwater ondersteunt de mondhygiëne, door het spoel effect. Voornamelijk bestaat het uit water, smaak- en kleurstoffen.

Voordelen

Natuurlijk zitten er voordelen aan mondwater, want anders werd het niet gebruikt. Een van de grootste voordelen is dat het de slechte bacteriën in de mond dood maakt. Doordat het mondwater deze bacteriën dood, zorgt dat voor een schoon en fris gevoel. Daarnaast kan het met de tandenborstel lastig zijn om bij bepaalde plekken te komen. Dit is voor mondwater geen probleem. Door gebruik te maken van mondwater worden ook de bacteriën gedood op de moeilijk bereikbare plekjes. Dit is dan ook voornamelijk de reden dat er gebruik wordt gemaakt van mondwater.

Nadelen

Natuurlijk zitten er ook nadelen verbonden aan het gebruik van mondwater. Doordat het mondwater de bacteriën dood worden ook de goede mondbacteriën gedood. Voordat je mondwater gaat aanschaffen is het verstandig om te kijken welke schadelijke ingrediënten in het mondwater zitten. Deze stoffen kunnen namelijk weer schade aanrichten en dat is niet wat je wilt. Daarom is het belangrijk om te kijken wat voor soort mondwater je gaat aanschaffen.

Advies tandartsen

Naast het geven van voordelen en nadelen, hebben de tandartsen ook nog een advies. Het advies van tandartsen is dat je mondwater best kan gebruiken, maar niet te vaak. Eén keer per dag is meer dan genoeg en dit zorgt ervoor dat er geen gezondheidsproblemen ontstaan. Het beste is om de tanden goed te poetsen en te flossen, zodat je het mondwater achterwege kan laten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *