Vriezer kopen? Hier moet je rekening mee houden

Houd rekening met deze factoren voordat u de winkel ingaat:

Locatie

Als u van plan bent de vriezer in een woonruimte te bewaren, bedenk dan hoe luidruchtig hij is (en ook hoe hij eruit ziet). De meeste fabrikanten zeggen dat hun vriezers kunnen werken in een kamer waar de temperatuur kan oplopen tot 45 graden Celsius, maar controleer de productspecificaties als u van plan bent om de vriezer in een onverwarmde ruimte te zetten, zoals een garage.

Grootte van de vriezer

Diepvriezers, zowel op de kant als rechtopstaand, zijn er in drie basismaten: compact of klein (5 tot 9 kubieke meter), medium (12 tot 18 kubieke meter), en groot (meer dan 18 kubieke meter). Staande diepvriezers hebben een kleiner oppervlak voor de equivalente opslagruimte. Maar staande diepvriezers hebben wel meer lades, waardoor je overzichtelijker je spullen kan opslaan.

Herstel bij stroomuitval

De meeste fabrikanten zeggen dat hun vriezers levensmiddelen 24 uur lang voldoende ingevroren kunnen houden met de stroom uitgeschakeld, zolang de vriezer ongeopend blijft. Maar uit tests die een langdurige stroomstoring simuleren, wordt duidelijk aan dat sommige vriezers al na negen uur een relatief grote stijging van de temperatuur toelaten.

Energieverbruik

Verwacht niet dat uw nieuwe vriezer zo energiezuinig is als het gele energielabel doet vermoeden. Dat komt doordat de vriezers door de fabrikant altijd in perfecte omstandigheden worden getest. Wanneer de vriezer in de zomer in de schuur staat, zal deze natuurlijk veel meer stroom gebruiken dan in een perfecte omgeving. Wil je gegarandeerd een energiezuinige diepvriezer? Dan kan je het beste een Liebherr diepvries kopen.

Vorst minimaliseren

Open de deksel of de deur minder vaak. Houd een inventarisatie van wat er binnenin zit zodat je niet hoeft te zoeken. Etiketteer voedsel goed om dezelfde reden. Wanneer de vriezer te lang open staat kan ijs gaan smelten, wanneer dit weer bevriest krijg je last van ijsvorming.

Bewaar voedsel goed

Het opnieuw verpakken van voedsel in verschillende lagen plasticfolie helpt vochtverlies te verminderen en bevriezing tegen te gaan. Enkele gangbare vuistregels: u kunt gemalen rundvlees tot 4 maanden invriezen, en een hele kip tot een jaar. Een pakje hotdogs mag maar 1 tot 2 maanden ingevroren blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *