Waarom je meer bamboeproducten moet gebruiken

Bamboe is de snelst groeiende plant op aarde

Bamboe is een zeer duurzame plant. Bamboe kan in slechts 3-4 maanden op ware grootte groeien, vergeleken met streekeigen bomen die er 30+ jaar over kunnen doen om te groeien. Onder de juiste omstandigheden kan hij 3 meter hoog worden in 24 uur, wat betekent dat je hem letterlijk met je eigen ogen kunt zien groeien! Dit maakt het een super duurzaam alternatief door zijn natuurlijke vernieuwende eigenschappen. Bovendien zijn vervelende pesticiden en chemicaliën niet nodig bij het oogsten van bamboe. Dit betekent dat de teelt natuurlijk is en nooit schadelijk voor het milieu.

Bamboe is sterk en duurzaam

Het is geen verrassing dat bamboe vaak als het nieuwe ‘groene staal’ wordt genoemd vanwege zijn veelzijdigheid en sterkte in de bouw, waarbij hele huizen nu volledig uit deze robuuste fabriek worden gebouwd. Bamboe heeft een verbazingwekkende sterkte en levensduur terwijl het licht en gemakkelijk te dragen blijft. Met de juiste zorg kunnen je bamboe goodies keer op keer gebruikt worden zonder dat ze in verval raken.

 Bamboe is geweldig voor het milieu

Bamboebossen hebben enorme positieve voordelen voor het milieu omdat deze ongelooflijk productieve plant efficiënt koolstof opslaat. Bamboe absorbeert 2x meer koolstofdioxide dan bomen, waardoor ze bekend staan als koolstofreservoirs. Het genereert ook een enorme hoeveelheid zuurstof, in totaal tot 30% meer dan de meeste planten en bomen. Bovendien hebben bamboeplanten sterke wortels in de grond, wat de bodem stabieler maakt. Dit betekent dat het de grond kan stabiliseren en herstellen, en landverschuivingen kan voorkomen. In landen die gevoelig zijn voor aardverschuivingen kan bamboe dus een goede optie zijn. Tot slot helpt bamboe de biodiversiteit en bedreigde diersoorten te beschermen door het creëren van huizen voor verschillende dieren. Bamboebossen redden en beschermen de soorten die in dat bos leven, door zowel huizen als voedsel te verschaffen. Vergeet de reuzenpanda’s niet die alleen op bamboe vertrouwen!

Bamboe is veilig en hygiënisch

Bamboevezels zijn van nature antibacterieel, zonder dat er giftige chemische behandelingen nodig zijn, dit alles dankzij de stof die ‘bamboe kun’ wordt genoemd. Bamboe kun zit in bamboevezel en is een antimicrobiële bio-agent die bamboe zijn natuurlijke antibacteriële eigenschappen geeft. Dit voorkomt dat bacteriën en microben groeien op bamboeproducten, waardoor het de perfecte plant is voor natuurlijk hygiënische producten zoals rietjes, tandenborstels en bestek. Bij de vegan shop kan je veel leuke en duurzame bamboe producten kopen, zoals rietjes en tandenborstels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *