Waarom je veel vis moet eten

Het verlaagt het risico op hartziekte

Volgens een in het American Journal of Cardiology gepubliceerde review wordt visconsumptie geassocieerd met een lager risico op fatale en totale coronaire hartziekten. Vis heeft een hoog gehalte aan omega-3-vetzuren voor het hart, die ontstekingen kunnen verminderen, uw hart kunnen helpen beschermen en chronische ziekten kunnen voorkomen.

Het vermindert het risico op de ziekte van Alzheimer

Vis is ook een essentieel voedingsmiddel voor je hersenen. Volgens een studie uit 2016, gepubliceerd in het Journal of the American Medical Association, werd een matige consumptie van zeevruchten gekoppeld aan een lager risico op de ziekte van Alzheimer. De studie vond dat degenen die regelmatig vis consumeren meer grijze hersenmaterie hadden, wat de krimp van de hersenen en de achteruitgang die kan leiden tot hersenfunctiecomplicaties vermindert. Hoewel ze merkten dat de consumptie van vis en schaal- en schelpdieren ook gecorreleerd was met hogere niveaus van kwik in de hersenen, was het niet gecorreleerd met de neuropathie van de hersenen.

Het kan helpen lagere symptomen van depressie

Deze zeevruchten zijn ook geweldig voor je mentale gezondheid. Het Journal of Psychiatry & Neuroscience ontdekte dat visolie de symptomen van depressie kan helpen verbeteren wanneer het wordt ingenomen met een selectieve serotonine heropname remmer (SSRI), een soort antidepressivum. Hoewel er berichten zijn dat visolie de symptomen van depressies op zichzelf vermindert, moet er nog meer onderzoek worden gedaan om deze bewering te bewijzen.

Het is een grote bron van vitamine D

Volgens de National Institutes of Health hebben vissen een hoog gehalte aan vitamine D en worden ze beschouwd als een van de beste voedingsbronnen voor deze essentiële voedingsstof. Volgens het NIH is vitamine D gunstig voor de calciumopname voor de gezondheid en de groei van de botten. Omdat 70% van de Amerikaanse bevolking niet elk jaar aan de geschatte gemiddelde inname (EAR) van vitamine D voldoet, zal het zeker nuttig zijn als u meer van deze voedingsstoffen aan uw dieet toevoegt.

Het helpt het gezichtsvermogen en de gezondheid van de ogen te verbeteren

Het Agentschap voor Onderzoek en Kwaliteit van de Gezondheidszorg heeft vastgesteld dat omega-3-vetzuren gunstig zijn voor de verbetering van het gezichtsvermogen en de gezondheid van de ogen. Dit komt omdat de hersenen en de ogen sterk geconcentreerd zijn in omega-3-vetzuren en deze nodig hebben om hun gezondheid en functie te behouden, volgens de bevindingen van de AHRQ. Vis is een van de beste bronnen van deze goede vetten.

Wil je voor een lage prijs veel vis kopen? Probeer dan een keer een vis voedselpakket te kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *