Wordt een ooglaserbehandeling vergoed door de verzekering?

Er is vanuit de basisverzekering geen sprake van een vergoeding van een ooglaserbehandeling. Hierop is één uitzondering van toepassing en dat is als er een uitzonderlijke medische noodzaak aan ten grondslag ligt. Dat is het geval bij een groot verschil van 4 dioptrieën tussen de afwijking van je ogen. Deze medische noodzaak is echter zeer zeldzaam. Er zijn vanuit aanvullende zorgverzekeringen onder voorwaarden overigens wel mogelijkheden voor een vergoeding van een ooglaserbehandeling.

Aanvullende zorgverzekering

Bij het vergoeden van een ooglaserbehandeling vanuit een aanvullend pakket dient er een medische noodzaak aanwezig te zijn. Bovendien vindt er doorgaans een gedeeltelijke vergoeding plaats en die varieert eveneens per zorgverzekeraar. Je dient er ook rekening mee te houden dat de keuzevrijheid is beperkt en je meestal gebonden bent aan een gecontracteerde kliniek. Check daarom altijd eerst de voorwaarden bij je zorgverzekeraar Kom je niet voor een vergoeding in aanmerking dan is het extra belangrijk om op de kosten te letten. Ogen laseren kosten nakijken? Op de website van Laatjeogenlaseren.nl vind je alle info.

 

Kosten ooglaserbehandeling

Indien er geen vergoeding beschikbaar is, betaal je de kosten voor de ooglaserbehandeling zelf. Uiteraard verdien je de kosten van deze investering weer terug. Zo hoef je niet om de zoveel tijd een nieuwe bril aan te schaffen. Of geld uit te geven aan het kopen van contactlenzen. Het is de investering bovendien meer dan waard voor alle vrijheid en gemak die je ervoor terugkrijgt. Er zijn uiteraard verschillen in tarieven tussen ooglaserbehandelingen. Het is het beste om zo voordelig mogelijk uit te zijn en verzekerd te zijn van kwaliteit. Er is voordeel te behalen als je de ooglaserbehandeling voor twee ogen uit laat voeren. In dat geval is er doorgaans sprake van een gecombineerde prijs voor een ooglaserbehandeling.

 

Gratis vooronderzoek

Het is uiteraard belangrijk om te weten of laseren van je ogen wel een geschikte behandeling voor je is. Het laten uitvoeren van een vooronderzoek kost doorgaans geld. Er zijn echter klinieken die de kosten van het vooronderzoek in mindering brengen op de kosten van een laserbehandeling. Of waarbij je niets hoeft te betalen als het vooronderzoek uitwijst dat je ogen niet geschikt blijken te zijn voor een ooglaserbehandeling.

 

Vergoeding oogdruppels

Bij het voorschrijven van medicatie of oogdruppels voor toediening na de ooglaserbehandeling is er doorgaans wel een vergoeding vanuit de zorgverzekering mogelijk. De kosten voor deze medicatie komen bovenop de kosten van ooglaserbehandeling. Vraag bij je zorgverzekeraar na of je de kosten van oogdruppels vergoed kan krijgen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *