Waarom metal stud wanden in je kantoor?

Je vraagt je waarschijnlijk af wat metal stud wanden precies zijn en wat jij eraan hebt? Wanneer je in een ijzerhandel binnenkomt zie je ze vaak liggen en zie je dat ze gebruikt worden. Meestal worden metal stud wanden gebruikt bij wanden in een kelder of op kantoren. Ze zijn ook makkelijk te gebruiken bij een doe-het-zelf project. Metal stud wanden zijn wanden waar door middel van een ijzeren frame een niet zware plaat oftewel wand omhooggehouden wordt. Wanneer er bijvoorbeeld een school verbouwd wordt moeten er soms tijdelijke muren opgezet worden zodat er meer kinderen passen in een ruimte. Dit kost weinig geld, tijd en het is ook nog een functioneel.

De verschillende soorten metal studs

Er zijn ook nog verschillende soorten metal studs. Er is mogelijkheid om houten of metal studs te kopen voor je wanden. Er bestaan meer metal studs voor de wanden dan dat er houten studs bestaan. De groottes gaan van iets meer dan 6 centimeter tot ongeveer 35,5 centimeter. De grootte die je moet gebruiken voor metal stud wanden is helemaal afhankelijk van het frame dat je gaat gebruiken en waar de studs aan vast komen te zitten. Afhankelijk van je project is welke metal stud je gaat gebruiken anders. Wanneer je bijvoorbeeld een TV op wilt hangen dan bestaan er speciale studs die ervoor zorgen dat de TV goed hangt. Maar wat is er dan precies functioneel aan dit alles? Hieronder gaan we kijken wat de voordelen zijn van metal stud wanden.

De voordelen van metal studs voor wanden

Zoals eerder al genoemd is er is mogelijkheid om te kiezen tussen of houten of metaal voor je wanden. Het eerste voordeel is dat wanneer je metalen studs gebruikt er geen mogelijkheid is dat het krom gaat trekken of dat het gaat rotten, want bij hout wel kan gebeuren.

Metalen studs zijn een stuk lichter dan houten studs, wat het makkelijker maakt om het product te installeren.

Bij hout kan het soms zo zijn dat er beestje in komen zoals termieten. Wanneer je metalen studs hebt is dit niet mogelijk. Het is ook een brandveilig product.

De metalen studs zijn ook goedkoop, ze zijn hierdoor makkelijk en voor een goeie prijs te vervangen mocht dit nodig zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *