Was ik nou maar beter voorbereid

Iedereen weet het, maar eigenlijk doet niemand het. Voorbereiden. En waarom doen we dat dan eigenlijk niet? Nou dat heeft te maken dat je jezelf beloond als je niet voorbereid. Dat weet ik omdat ik het vaak zelf doe. Want dan hoef ik niks te doen en dat vind ik wel lekker en dan heb ik tijd over voor dingen die ik fijn vind. Bijvoorbeeld geen druk of gewoon lanterfanten. Als je  begrijpt wat ik bedoel. Dus het is zeer aantrekkelijk om het niet te doen en maar gewoon zien hoe het afloopt en alle gevolgen voor lief te nemen. Dat maakt dat we het niet aantrekkelijk vinden om voor te bereiden. 

En dan zijn er van die mensen die dat altijd doen

Je kent ze vast wel, die types die altijd tot in de puntjes zijn voorbereid. De boekhouder typen, de nerds, degene die pas te bewegen zijn als ze het uit hun gegevens blijkt. Deze personen hebben een voorsprong en wel op het vlak dat hun data klopt. Maar hebben zij ook een voorsprong op het sociale vlak. Meestal niet en zien ze veel over het hoofd wat de ander doet. Voor iedereen is het dus belangrijk om voordat je begint met een onderhandeling goed voor te bereiden. Daarvoor hebben wij de online Masterclass Onderhandelen is goed voorbereiden ontwikkeld. Hier kun je alles zelf regelen en als je hulp nodig hebt dan neem je gewoon contact op. Moeilijk, nou helemaal niet want als je een computer hebt en een wifi aansluiting kun je er mee beginnen. Wat nu het mooie is dat je nog door middel van een gesprek geholpen wordt en wie wil dat nou niet?

Wat kom ik dan tegen?

Als je een onderhandeling opstart weet je eigenlijk nog niks. Het is dus zoeken in het oerwoud naar zaken die je niet weet. Dus je weet eigenlijk nog niet wat je niet weet. Dus welke koers moet je varen en hoe weet je nou dat dat de juiste is? Dat doe je gewoon door me een protocol alles na te lopen. Leuk. Nou niet altijd, maar wel zeer nuttig. En hoe weet je nou of je alles hebt? Nou dat kun je dus in een persoonlijk gesprek gaat onderzoeken. Wat gebeurt er nu als je niet meer verder kunt. Dan neem je gewoon contact met een onderhandeling deskundig op. Die zijn er gewoon en die geven je er een training Onderhandelen en krijg wat je wilt. Een training die je verder brengt, zodat je het in de toekomst alleen af kan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *